Aναβαθμίζεται η Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πεζογέφυρα του Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ξεχωριστή και σημαντική στιγμή για τον Άλιμο, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, την ολοκλήρωση της πεζογέφυρας, στην παραλιακή και την παράδοσή της στους πολίτες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, έγιναν τα εγκαίνια με μια λιτή τελετή λόγω Covid-19.

“Επιτέλους ο αστικός ιστός ενώνεται με το παραλιακό μέτωπο, με τρόπο ασφαλή, γρήγορο και εύκολο που μας δίνει την δυνατότητα να περνάμε στην παραλία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας και χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε να ανάψουν τα φανάρια” είπε ο δήμαρχος ξεκινώντας την ομιλία του.

Φωτορεπορτάζ: Ηρακλής Λάμπρου

“Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο Υποδομών και όλο το τεχνικό προσωπικό που μερίμνησε για τη σωστή εκτέλεση του έργου, αλλά και όλους τους αιρετούς που όλα αυτά τα χρόνια βοήθησαν για να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά προβλήματα που δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ο κανόνας όταν εκτελούνται τεχνικά έργα.



Ξεκίνησε το αίτημα για την πεζογέφυρα από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο κ.Ορφανός και το υιοθέτησε η τότε περιφερειακή αρχή Σγουρού, τους οποίους και ευχαριστώ. Στη συνέχεια η περιφερειακή αρχή Δούρου με υπουργό τον Χρήστο Σπίρτζη και με τη δική μας δημοτική αρχή προχώρησε η υλοποίηση του έργου. Και έφτασε η ολοκλήρωση του σήμερα με υπουργό Υποδομών τον κ. Καραμανλή και περιφερειάρχη τον κ. Πατούλη.

Φωτορεπορτάζ: Ηρακλής Λάμπρου

Χρειάστηκε να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή, για την πορεία του έργου. Εύχομαι σύντομα να κάνουμε τα εγκαίνια της δίδυμης πεζογέφυρας στο Παλαιό Φάληρο. Και να κάνω και μια πρόβλεψη, επειδή είναι υπέροχη η θέα από εδώ πάνω, νομίζω ότι ο κόσμος δεν θα την χρησιμοποιεί μόνο για να περνάει απέναντι, αλλά θα ανεβαίνει για να θαυμάζει τη θάλασσα και να τραβάει φωτογραφίες”.

Φωτορεπορτάζ: Ηρακλής Λάμπρου

Χάρης Θεοχάρης – Υπουργός Τουρισμού:

“Είμαι χαρούμενος επειδή διακομματικά βοηθήθηκε να γίνει το έργο, σπάνιο φαινόμενο και αυτό ας το πάρουμε ως φωτεινό παράδειγμα. Είμαι χαρούμενος ως κάτοικος των νοτίων προαστίων, αλλά και ως υπουργός Τουρισμού για την πεζογέφυρα, γιατί βλέπω να αναβαθμίζεται η Αθηναϊκή Ριβιέρα”.

Φωτορεπορτάζ: Ηρακλής Λάμπρου

Διονύσης Χατζηδάκης – βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών:

“Ξεκίνησαν από το 2012 να γίνουν 19 πεζογέφυρες και τελικά καταλήξαμε στις 6. Θέλω να τονίσω ότι η υλοποίησή τους πραγματοποιείται επειδή τα ενέταξε η τότε περιφερειακή αρχή στα ΠΕΠ Αττικής. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ υπουργείου και περιφέρειας. Εύχομαι να ολοκληρωθεί σύντομα και η πεζογέφυρα στο Παλαιό Φάληρο, η οποία είναι πιο δύσκολη τεχνικά”.

Φωτορεπορτάζ: Ηρακλής Λάμπρου

Δήμητρα Νάνου – αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών:

“Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και προστατεύει τη ζωή των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του οδικού δικτύου.”

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Φωτορεπορτάζ: Ηρακλής Λάμπρου

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου υποδομών, το έργο είχε αρκετές τεχνικές δυσκολίες, κυρίως στη κατασκευή και συναρμολόγηση του τόξου.

Η πεζογέφυρα στο Παλαιό Φάληρο, θα είναι περισσότερο σύνθετη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.