10 τα κρούσματα στο γηροκομείο στη Γλυφάδα
Στα 10 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Γλυφάδα, όπου έχει σημάνει συναγερμός από το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα. 


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους τους υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά. Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι.

Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής. Η έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.

Νωρίς σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ο Δήμος Γλυφάδας και αυτοστιγμεί με εντολή του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου έσπευσε επί τόπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ακρίβος με συνεργεία καθαριότητας που απολύμαναν ενδελεχώς τον εξωτερικό χώρο, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Νίκος Βρυζίδης για να παράσχει κάθε βοήθεια σε εργαζομένους και τροφίμους.

Εσωτερικά η μονάδα απολυμαίνεται καθημερινά, όπως δήλωσε στο iglyfada.gr η Προϊσταμένη του Οίκου Ευγηρίας Ηλιάνα Ευθυμίου, η οποία διαβεβαίωσε ότι: “Όλοι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκα υψηλής προστασίας, γάντια, γυαλιά, σκουφί και ρόμπα και φεύγοντας τα εναποθέτουν σε κάδο υψηλού κινδύνου. Το πρωί, μία εργαζόμενη που εκείνη τη στιγμή είχε βγάλει τον εξοπλισμό και έφευγε για το σπίτι της, άνοιξε την πόρτα να παραλάβει το ψωμί από υπάλληλο καταστήματος τροφοδοσίας, γι αυτό και εθεάθη χωρίς μάσκα”.

Σε σχέση με τον αερισμό του χώρου, η κ. Ευθυμίου σημείωσε ότι “ανοικτά είναι μόνον τα παράθυρα των δωματίων που έχουν εκκενωθεί και απολυμανθεί, ενώ οι ενδιάμεσες πόρτες είναι κλειστές”. Η κ. Ευθυμίου ανέφερε πάντως ότι “δεν γνωρίζαμε πως έπρεπε να ενημερώσουμε τον Δήμο Γλυφάδας για το συμβάν”.

Στο σημείο βρίσκεται από τις 6 σήμερα το πρωί περιπολικό της Αστυνομίας, που έχει αποκλείσει την είσοδο του γηροκομείου. Στη μονάδα αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ώρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει και άλλο τεστ. Το περιστατικό αυτό είναι το 9ο που σημειώνεται σε οίκο ευγηρίας από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “10 τα κρούσματα στο γηροκομείο στη Γλυφάδα

  • 19/10/2020 at 10:44 μμ
    Permalink

    Δεν ήξεραν ότι έπρεπε να ενημερώσουν τον δημο; νομίζω ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Είναι δυνατόν να μην ήξερε κανείς; ας ρωταγαν. Άρα είναι σε θέσεις με ευθύνες; ποιος τούς προσέλαβε; η ιδιοκτησία τι έκανε; Ή πως αφήνει να λένε δικαιολογίες; είναι απλή λογική. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχία.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.