Σε καλό κλίμα η συνάντηση Κονδύλη και μαθητών – Παναττική κινητοποίηση έξω από το 5ο Γυμνάσιο (VIDEO)




Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το 5ο γυμνάσιο Αλίμου, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα το πρωί μαθητές, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης είχε μια μεγάλη συνάντηση, που διήρκησε πάνω από δύο ώρες, με μαθητές και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων Αλίμου, άκουσε με προσοχή τα προβλήματά τους και τους υποσχέθηκε να δώσει λύσεις, στα βασικότερα.

Από την πλευρά τους οι μαθητές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση. Ειδικά για το θέμα των καμερών, ο δήμαρχος εξήγησε στα παιδιά ότι λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια που τα σχολεία είναι κλειστά και τους είπε ότι μπορούν να ορίσουν εκπροσώπους για το διαπιστώσουν και οι ίδιοι.

“Eίχαμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση με τα παιδιά, σε πάρα πολύ καλό κλίμα και επίπεδο και καταγράψαμε τα προβλήματα που έχουν” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης



“Από την πλευρά μου έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει ψυχραιμία, μετά το δυσάρεστο συμβάν της Παρασκευής. Ενόψει και της αυριανής παναττικής κινητοποίησης μπροστά στο σχολείο, τους ζήτησα να πάρουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να μην έχουμε εκτροπές.

Τα παιδιά έδειξαν υπευθυνότητα και ωριμότητα, ελπίζουμε να επιλυθούν κάποια ζητήματα και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης για να ανοίξουν τα σχολεία και να συνεχίσουν τα μαθήματα.

Τα βασικά τους ζητήματα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα και με την οργάνωση των μαθημάτων και των διαλειμμάτων. Νομίζω ότι κάποια μπορεί να επιλυθούν με σχετικά μικρό κόστος. Κανείς δεν λέει ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι ιδανική”.

Γιώργος Αδάμος – γενικός γραμματέας της Ένωσης Γονέων Αλίμου:

“Έγινε ένα σημαντικό βήμα, εστιάσαμε στα θέματα που είναι αρμοδιότητας του δήμου και για τα υπόλοιπα ζητήσαμε τη συνδρομή του δημάρχου ως μοχλός πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας. Πιστεύω ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα και για να αποκλιμακώσουμε την ένταση αλλά και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα”.

Γιώργος Ρούσος – Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αλίμου: “Πιστεύω ότι θα γίνει το καλύτερο για να λυθούν τα προβλήματα”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.