Παρέμβαση Φωστηρόπουλου για το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Στέλιο Μαυρακάκη, αποφάσισε τη διάθεση αιθουσών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, για την προσωρινή στέγαση των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Η  απόφαση ελήφθη με γνώμονα την αναγκαιότητα καθολικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής από την Δευτέρα 14/09/2020  και αποτελεί μέρος του έγκαιρου σχεδιασμού της Δημοτικής αρχής, με δεδομένη την αναμενόμενη μη ολοκλήρωση της εγκατάστασης των προκατασκευασμένων οικίσκων από τον ανάδοχο του έργου, κατά την ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους.

Οι 5 αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό είναι:

  • 2 αίθουσες στον 6ο Παιδικό Σταθμό (Μεσολογγίου και Δημοκρατίας – Είσοδος από τον κήπο επί της οδού Δημοκρατίας – διπλή πόρτα)
  • 2 αίθουσες στον 2ο Παιδικό Σταθμό (Τερψιχόρης και Πλειάδων)
  • 1 αίθουσα στον 1ο  Παιδικό Σταθμό Ιωάννου Φιξ ( Είσοδος από Πλειάδων)

Οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά τους στην είσοδο των συγκροτημάτων και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική βάσει των σχετικών οδηγιών.Για κάθε άλλο εκπαιδευτικό ζήτημα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Δ΄ Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Παρέμβαση Φωστηρόπουλου για το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

  • 12/09/2020 at 2:08 μμ
    Permalink

    Να σας ενημερώσω ότι το νηπιαγωγείο επικοινώνησε μαζί μας την Παρασκευή για να μας ανακοινώσει ότι δεν γνωρίζουν ποτέ θα ξεκινήσει η χρονιά για τα προνηπια. Θα παραστουμε στον αγιασμό αλλά το παιδί δεν θα πάει ξανά στο νηπιαγωγείο μέχρι να μας ενημερώσουν ξανά. Αυτά που γράφεται περί προγραμματισμού και σχεδιασμού είναι για να γελάει ο κόσμος. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για να βρεθούν ή να κατασκευαστουν αίθουσες, τα νηπιαγωγεία δεν έχουν ενημερώσει σχετικά κανέναν και η κοροϊδία δεν έχει σταματημό. Ντροπή σε όλους σας. Το θέμα δεν θα μείνει έτσι να το γνωρίζεται όλοι οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι του Δήμου.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.