Οι μάσκες δεν θα … κρύβουν το χαμόγελο στη Γλυφάδα




Εφοδιασμένα με πάνινες μάσκες διαφόρων χρωμάτων, που διανεμήθηκαν κεντρικά από την ΚΕΔΕ, αλλά και με χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης τις οποίες προμηθεύτηκε από ίδιους πόρους ο Δήμος Γλυφάδας, είναι όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης.

Από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, μαζί με ομάδα υπαλλήλων του δήμου εργάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι τα σχολεία αύριο πανέτοιμα και απολύτως ασφαλή για τη νέα σχολική χρονιά. Θερμικές πύλες και θερμοκάμερες έχουν τοποθετηθεί παντού, όλοι οι χώροι αστράφτουν από καθαριότητα, ενώ με την επιμέλεια του Αντιδημάρχου Πρασίνου Δημήτρη Αγγελάτου, τα προαύλια των σχολείων, οι κήποι και οι αυλές είναι φροντισμένα στην εντέλεια.

Τις μάσκες παρέλαβε το πρωί, από τις αποθήκες της ΚΕΔΕ στο Αιγάλεω, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης. Συνολικά 12.000 κομμάτια, καθώς για αρχή διανέμεται μία πάνινη μάσκα ανά μαθητή και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα δοθούν άλλες δύο, συνολικά 3 σε κάθε παιδί, από το Νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου. Κάθε μάσκα είναι σε ατομική συσκευασία, μέσα σε σελοφάν.

Ήταν τοποθετημένες μέσα σε 11 κούτες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο και εκεί έγινε η διαλογή τους, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Οι μάσκες είναι σε δύο μεγέθη. Το μικρό προορίζεται για τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, ενώ το μεγαλύτερο για τις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Κατά τι μεγαλύτερες είναι οι μάσκες για τους εκπαιδευτικούς.



Η διαλογή ολοκληρώθηκε σύντομα και οι μάσκες μεταφέρθηκαν με τρία βαν του Δήμου Γλυφάδας στα σχολεία και παραδόθηκαν στους Διευθυντές.

Στα θρανία βρίσκονται ήδη τα παγούρια σε ατομική συσκευασία για κάθε μαθητή, αντισηπτικά υπάρχουν σε όλες τις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο Δήμος Γλυφάδας είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που έχει κάνει μια σπουδαία επένδυση για την υγεία μικρών και μεγάλων: έχει τοποθετήσει θερμικές πύλες και θερμικές κάμερες σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα θέτει σε εφαρμογή άλλη μία καινοτομία: εγκαθιστά ανέπαφο dispenser αντισηπτικό εξωτερικής χρήσης σε όλα τα σχολικά προαύλια. Πρόκειται για την ατσαλένια στήλη που περιέχει αντισηπτικό υγρό, το οποίο πέφτει στα χέρια με φωτοκύτταρο, χωρίς να ακουμπήσουν πάνω τα χέρια. Αύριο, τα σχολεία της Γλυφάδας ανοίγουν με χαμόγελο, αισιοδοξία και με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.