O σπουδαίος θεατράνθρωπος Eugenio Barba τιμήθηκε στο “Cine Κήπος”, στο Μοσχάτο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ένας σπουδαίος άνθρωπος της Τέχνης, o Eugenio Barba, μεταρρυθμιστής του σύγχρονου πρωτοποριακού θεάτρου τιμήθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου από το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής «TEXNIS-Οργάνωση Θεάματος» και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. H εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο του Μοσχάτου “Cine Κήπος“.

“Αποτελεί τιμή μας να φιλοξενούμε σ’ αυτόν τον εμβληματικό χώρο, τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο μας, που είναι από τους παλαιότερους της Αθήνας, έναν σπουδαίο θεατράνθρωπο, τον Eugenio Barba” δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου

“Τα όσα έχει κάνει επί σκηνής αποδεικνύουν το πόσο σημαντική είναι αυτή η ημέρα για την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», το Εθνικό Θέατρο για τη συνεργασία τους, την πρέσβη της Ιταλίας και τον συνάδελφο Δήμαρχο Αθήνας”.

Τον σκηνοθέτη βράβευσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρέσβης της Ιταλίας Patrizia Falcinelli και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Λιγνάδης.



Η βραδιά-αφιέρωμα στην προσωπικότητα και το έργο του Eugenio Barba περιλάμβανε προβολή δύο ντοκιμαντέρ και ομιλίες των Πανεπιστημιακών Παύλου Κάβουρα (καθηγητής Ανθρωπολογίας, Μουσικολογίας και performance στο ΕΚΠΑ) και Γιώργου Σαμπατακάκη (καθηγητής Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών), καθώς και συζήτηση του κοινού με τον ίδιο και τη συνεργάτιδά του Julia Varley.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.