Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώνουν τις δυνάμεις τους




Μνημόνιο Συνεργασίας για την διοργάνωση κοινών αθλητικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην πόλη υπέγραψαν μεταξύ τους ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) στο Δημαρχείο της πόλης τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Σε μία μικρή τελετή η οποία διεξήχθη τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αποστολή 7 μελών της ΕΣΟΑ, και συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Δ.Σ. Βούλα Κοζομπόλη, η Αντιπρόεδρος Βιργινία Κραβαριώτη, η Ειδική Γραμματέας Εύα Χριστοδούλου, η Ταμίας Χρύσα Μπισκιτζή και οι Olympians Δημήτρης Παπανικολάου (Καλαθοσφαίριση), Ευτυχία Καραγιάννη και Άννα Αγραφιώτη (Ιστιοπλοΐα), πλαισιωμένοι από τα Διοικητικά της Στελέχη της Ένωσης, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να επικυρώσουν την από καιρού διάθεση συνεργασίας τους με την υπογραφή του μνημονίου.
Το πρόγραμμα που σχεδιάζεται δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του νέου προγράμματος «Olympic Green Values» που έχει εκπονήσει η ΕΣΟΑ, ώστε μέσα από το αθλητισμό και το παιχνίδι, με την αρωγή των Olympians, τα παιδιά να αποκτήσουν περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση.


Η ευαισθησία για το περιβάλλον και η κοινοί στόχοι που αποτυπώνονται στο πλαίσιο συνεργασίας εκφράστηκαν συμβολικά με τη φύτευση μίας ελιάς στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τον Δήμαρχο τους συνεργάτες του και τους Olympianς, του δέντρου δηλαδή που αποτελεί σύμβολο για την Περιβαντολλογική Συνείδηση, την Ειρήνη και τον Ολυμπισμό. Σημειώνεται από τους κλάδους της εν λόγω ελιάς, θα βραβεύοντα τα συμμετέχοντα παιδιά στις αθλητικές δράσεις που θα συνδιοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η ΕΣΟΑ.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απευθυνόμενος στους Olympians δήλωσε: «Εκ μέρους του Δήμου εκφράζω τον σεβασμό μας για τα επιτεύγματα, την πορεία και το παράδειγμά σας. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που ξεκινάμε μαζί σας την κοινή μας δράση αρχικώς από τα σχολεία, όσο φυσικά μας το επιτρέπουν οι παρούσες περιστάσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι επόμενες γενιές αθλητών – πρωταθλητών, όσο και συνειδητοποιημένων – ευαισθητοποιημένων πολιτών. Στην περίοδο και την εποχή που ζούμε πρέπει να δημιουργούμε πρότυπα, αλλά και να αναδεικνύουμε τα υπάρχοντα. Γι’ αυτό τα επιτεύγματα και την αποστολή σας όπως απεικονίζονται μέσα από τα προγράμματα που εκπονείται οφείλουμε να μεταφέρουμε μέσα στα σχολεία μας. Σας μεταφέρω λοιπόν την ευγνωμοσύνη της πόλης γι’ αυτήν την Παιδαγωγικού και Αθλητικού τύπου συνεργασία μας και θα αποτελέσουμε αρωγοί σας στην εκπλήρωση της αποστολής σας».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κα Βούλα Κοζομπόλη σημείωσε: «Εκφράζοντας όλους τους υπόλοιπους συναθλητές και συναδέλφους μου, θα ήθελα να δηλώσω και την δική μας χαρά για την συνεργασία μας με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης! Αν μέσα από την δική μας πορεία και δράσεις μπορέσουμε να συμβάλλουμε έστω και με ένα λιθαράκι στην διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού ως προς την συνειδητοποίηση για το τί θέλει να κάνει, τότε ο στόχος μας θα έχει επιτευχθεί. Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ αποτελεί μέλος της World Olympians Association, της Ένωσης δηλαδή των απανταχού Olympians της γης. Για φέτος έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση του πρόγραμμα Olympic Green Values, ώστε τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό να γίνουν υπεύθυνοι περιβαλλοντικά πολίτες. Είμαστε πολύ ευτυχείς λοιπόν που ξεκινάμε από τον δικό σας Δήμο και ελπίζουμε σε μία διαρκή συνεργασία. Ο κορωνοϊός ίσως να μας περιορίσει στο σύνολο των όσων είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε, όμως οι αθλητές έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και ο αθλητισμός πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.