Νέο πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και με στόχο την εκγύμναση αθλητών και δημοτών με την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια, ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) τροποποιεί το μέχρι τώρα πλαίσιο λειτουργίας και προσαρμόζεται στην από 17/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) περί οδηγιών για την οργανωμένη άθληση στους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, ισχύουν τα παρακάτω:

    Προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων είναι περίπου 150 τ.μ. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 (ΦΕΚ Β’ 3958 15/09/2020) ΚΥΑ (https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

  Αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς θεατές, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές των αγώνων, με απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση των εγκεκριμένων από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. πρωτοκόλλων του κάθε αθλήματος.

    Σε προσαρμογή των ανωτέρω, στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα αθλούμενων ανά ώρα στο γήπεδο, κατανέμεται ως εξής:



– στο ΔΑΚ Βάρης “Κ. ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ” 40 άτομα στο ποδόσφαιρο και 35 στο στίβο, σύνολο 75 άτομα.

–  στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του “Κ.ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ” 15 άτομα.

– στο ΔΑΚ Βουλιαγμένης 40 άτομα στο ποδόσφαιρο και 35 στο στίβο, σύνολο 75 άτομα.

– στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του ΔΑΚ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 15 άτομα.

– στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 12 άτομα.

– στο ΔΑΚ Βούλας στο ποδόσφαιρο 40 άτομα.

– στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 15 άτομα.

– στο κλειστό γήπεδο “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” 18 άτομα.

– στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”15 άτομα.

– στο κλειστό βόλεϊ (ΘΕΤΙΣ) 15 άτομα.

– στο κλειστό γυμναστήριο Μηλαδέζας 23 άτομα.

– στο κλειστό γυμναστήριο Άττιδος 16 άτομα.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Γ.Γ.Α. και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων για τους αθλητικούς συλλόγους. Τονίζεται ότι τόσο για τους αθλητικούς συλλόγους όσο και για τους αθλούμενους δημότες, κατά την είσοδό τους στους αθλητικούς χώρους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα» το οποίο θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα (πρακτικές οδηγίες Γ Φάσης/ΓΓΑ/8-9-2020) το οποίο είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Α. και η συμπλήρωση των στοιχείων τους στον Κατάλογο Εισερχομένων ανά αθλητική εγκατάσταση.

   Διευκρινίζεται ότι οι δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορούν να εισέρχονται για εκγύμανση στο ΔΑΚ Βάρης “Κ.ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ” και στο ΔΑΚ Βουλιαγμένης, σε ποσοστό 15% του συνολικού επιτρεπτού αριθμου των αθλούμενων που δύνανται να κάνουν χρήση του στίβου (ανώτατος αριθμός 35 άτομα/15% είναι τα 5 άτομα), με μέγιστο χρονικό όριο εκγύμνασης 60’-1 ώρα. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.