Νέα Σμύρνη: Όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς




Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολύδωρος Συρίγος:
“O Δήμος Νέας Σμύρνης με ταχύτατες διαδικασίες 10 ημερών κατάφερε να προχωρήσει στην πρόσληψη 21 πλήρους και 18 μερικής απασχόλησης καθαριστριών και καθαριστών μέσω ειδικής μοριοδότησης που ολοκληρώθηκε την Τρίτη 09.09.2020.
Την Πέμπτη 10.9.2020 τοποθετήθηκαν στις σχολικές μονάδες της πόλης μας.
Είναι φανερό ότι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας και χωρίς ίχνος πολιτικής αντιπαράθεσης, το προσωπικό αυτό δεν επαρκεί για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου πρόληψης από την πανδημία. Έτσι την Παρασκευη 11.9.2020, με έγγραφό μας προς τα συναρμόδια υπουργεία, ζητήσαμε την ενίσχυση του βοηθητικού προσωπικού. Παράλληλα με ταχύτατες κινήσεις μας προχωρήσαμε στην έγκριση υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού μερικής απασχόλησης, από την Δευτερα 14.9.2020, με την έναρξη των σχολείων, με δαπάνες που θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, όπου αυτό κρίθηκε σκόπιμο.
Σε συνεργασία με διευθυντές και βοηθητικό προσωπικό, σήμερα προχωρήσαμε στην αναπροσαρμογή των ωραρίων απασχόλησής τους σύμφωνα με τον κώδικα που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για τα σχολεία.
Σήμερα επίσης παρελήφθησαν οι μάσκες και με συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου διανεμήθηκαν σε 42 σχολεία εντός 4 ωρών.
Τέλος, από 1.10.2020 εξασφαλίσαμε υπαλλήλους γενικών καθηκόντων μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τα δημοτικά μας σχολεία ώστε να συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στην δύσκολη, λόγω πανδημίας σχολική χρονιά.
Θυμίζουμε ότι ο δήμος μας, εκτός από τις μάσκες, έχει εξοπλίσει τα σχολεία με αντισηπτικά σε μόνιμες θέσεις σε κάθε σχολική αίθουσα, με ειδικές στολές μιας χρήσης για αντιμετώπιση κρουσμάτων, με ατμιστές απολύμανσης χώρων, με προσωπίδες, με θερμόμετρα και φυσικά με είδη καθαρισμού.
Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μας για την σημερινή τους εργασιακή υπέρβαση. Τα σχολεία, η πανδημία, οι μαθητές, η κοινωνία, χρειάζονται υπευθυνότητα, σύνεση, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα. Λίγο πριν τον Αγιασμό είμαστε σίγουροι ότι κάναμε το καλύτερο.
Καλή σχολική χρονιά, με υγεία για όλους μας”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.