Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις των Ταυρείων και του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη




Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου ματαιώνει τις  προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Ταυρείων και του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη»  για λόγους ασφαλείας  των θεατών, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στις διοργανώσεις.

Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού  είχε διαμορφωθεί και συμφωνηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα πέντε εκδηλώσεων με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό προφίλ όπως η συναυλία με το Γιάννη Κότσιρα, η συναυλία με τη  Γιώτα Νέγκα  και άλλα καλλιτεχνικά σχήματα όπως ο Δημήτρης Σταρόβας, οι 15/50  κλπ .

Η επιτροπή διοργάνωσης του Δήμου εξέτασε όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις (π.χ. διεξαγωγή σε  ανοικτά γήπεδα) αλλά η εντεινόμενη, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες,  διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική δημιούργησε  έντονο προβληματισμό για την  ματαίωση των εκδηλώσεων.

Το σίγουρο  ήταν  ότι σε περίπτωση διοργάνωσης των εκδηλώσεων δεν θα γινόταν δυνατόν να υπάρξει υψηλή συμμετοχή κοινού (λόγω των περιοριστικών μέτρων)  και  η ευκαιρία μίας επιτυχημένης διεξαγωγής που θα συνιστούσε  καλλιτεχνικό και κοινωνικό γεγονός δεν θα καθίστατο εφικτή.  Επιπρόσθετα, ζητήθηκαν και λήφθηκαν σοβαρά υπόψιν οι απόψεις αρμοδίων υγειονομικών φορέων (ΕΟΔΥ) που συνέβαλαν στην οριστική απόφαση ματαίωσης  των συναυλιών.



Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Μετά από έντονο προβληματισμό καταλήξαμε στην ματαίωση των εκδηλώσεων που είχαν  προγραμματισθεί από τον Ιούνιο. Ήμουν  σίγουρος ότι η φετινή διοργάνωση θα ήταν μία από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, τόσο τα «Ταύρεια» όσο και ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» στο Μοσχάτο με τα σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα που είχαμε έλθει σε συμφωνία.   Όμως, θεωρήσαμε ως πρωτεύοντα παράγοντα την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των εργαζομένων (καλλιτέχνες, μουσικοί, ηχολήπτες, προσωπικό του Δήμου κλπ). 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στο προγραμματισμό των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Άκη Δείξιμο και τους προέδρους του Πνευματικού Κέντρου  Μαρία Τσέλιου και Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιάννη Σάββα.

 Υποσχόμαστε ότι με τη λήξη της πανδημίας θα διοργανώσουμε με ασφάλεια και με μεγάλη επιτυχία τις εκδηλώσεις που ματαιώθηκαν. 

Σας εύχομαι καλό φθινόπωρο υπογραμμίζοντας την  τήρηση από όλους μας των υγειονομικών κανόνων ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε την τρέχουσα περίοδο» .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.