Έκκληση Κονδύλη: Να πέσουν οι τόνοι, να υπάρξει ψυχραιμία και να μην φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις (VIDEO)




Έκκληση για να πέσουν οι τόνοι απηύθυνε σε γονείς και μαθητές, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Ο δήμαρχος, οποίος θα συναντηθεί την Κυριακή το μεσημέρι με αντιπροσωπεία μαθητών είπε χαρακτηριστικά: “Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους να πέσουν οι τόνοι, να υπάρξει ψυχραιμία και να μην φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις”.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Γονέων Αλίμου, Γιώργος Αδάμος, καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν το πρωί της περασμένης Παρασκευής, έξω από το 5ο Γυμνάσιο, όταν κάποιοι γονείς επιχείρησαν να σπάσουν βίαια την κατάληψη: “Κάποιοι από τους γονείς προσπάθησαν να παρέμβουν, κάποιοι άλλοι αντέδρασαν, ξεκίνησε μια σύγκρουση αρχικά μεταξύ γονέων και επεκτάθηκε και στα παιδιά. Εμείς ως Ένωση Γονέων καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή είτε λεκτικής είτε σωματικής βίας”

Δείτε τι ανέφερε το MEGA για τα θλιβερά επεισόδια:

Τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι μαθητές κάνουν από χθες το γύρο του Διαδικτύου και έχουν προκαλέσει σάλο. Γονείς φαίνεται να σπρώχνουν μαθητές που αντιδρούν.



Επικρατεί χάος με φωνές και σπρωξίματα ανάμεσα σε γονείς και μαθητές του γυμνασίου. Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε όριο, ενώ αρκετοί μαθητές τραυματίζονται.

Οι μαθητές του γυμνασίου καταγγέλλουν ότι οι γονείς στην προσπάθεια τους να ανοίξουν το σχολείο έβγαλαν σουγιάδες και μαχαίρια προκειμένου να κόψουν τα βαριά συρματοπλέγματα.

Το 5ο γυμνάσιο Αλίμου τελεί υπό κατάληψη για 4η συνεχόμενη ημέρα. Οι μαθητές ζητούν καλύτερες συνθήκες μαθημάτων εν μέσω πανδημίας και όπως λένε η κατάληψη είναι ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν.

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες που είναι υπό κατάληψη με τον δήμαρχο Αλίμου προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.