Εκκενώθηκαν οικισμοί σε Καλύβια και Κερατέα – Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά (VIDEO)




Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά σε Καλύβια και Κερατέα με τις Αρχές να εκκενώνουν τον έναν οικισμό μετά τον άλλο. Αυτή την ώρα σύμφωνα με τον Δήμο Σαρωνικού εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

ΕΠΕΙΓΟΝΛόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Gepostet von Δήμος Σαρωνικού am Mittwoch, 9. September 2020

Λίγο νωρίτερα οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού «Ολυμπος» εκεί όπου καίγονται αυτή την ώρα σπίτια και ο Δήμαρχος Σαρωνικού κήρυξε τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

EKTAKTH AΝΑΚΟΙΝΩΣΗΟ Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου κηρύσσει το Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στη Φέριζα.

Gepostet von Δήμος Σαρωνικού am Mittwoch, 9. September 2020

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες την ώρα που άνδρες της αστυνομίας πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν βρίσκονται πολίτες ακόμη στις οικίες τους. Παράλληλα βοηθούν ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τον οικισμό όπου μαίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή.



Νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει τον οικισμό Φέριζα και παράλληλα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή. (Δείτε περισσότερα στο protothema.gr)

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, ζητάμε εδώ και μισή ώρα με ντουντούκες στον κόσμο να απομακρυνθεί, ελπίζουμε να έχουν φύγει όλοι, είπε νωρίτερα στο protothema.gr, o δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου o οποίος είπε ότι η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό και τόνισε:  «H κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ζήτησα να τεθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επίσης ζήτησα την εκκένωση της Αναβύσσου ώστε να απομακρυνθεί ο κόσμος από τα σπίτια του και να πάει σε κεντρικά σημεία».  Ο ίδιος ζήτησε ακόμη τη βοήθεια των πολιτών και μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε: «Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές».

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, ενώ την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Πριν από λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και για την  κατάσβεση επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 35 οχήματα, επτα ομάδες πεζοπόρου τμήματος, πέντε αεροσκάφη και οχτώ ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.