Αργυρούπολη: Στο μικροσκόπιο το παρελθόν του ειδικού φρουρού




Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε να διερευνήσει σοβαρή καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία νεαρός αστυνομικός, ηλικίας 21 ετών, τον απείλησε ότι εάν δεν του δώσει 40.000 ευρώ θα του «φόρτωνε» ναρκωτικά για να τον συλλάβει.

Ο αστυνομικός είναι ειδικός φρουρός και προσελήφθη κατά τις τελευταίες προσλήψεις 2.000 ανδρών στην ΕΛ.ΑΣ. Ο έμπορος αυτοκινήτων κατήγγειλε ότι βρισκόταν στο κατάστημά του στην περιοχή της Αργυρούπολης, όπου ο αστυνομικός τον πλησίασε μαζί με ακόμα ένα άτομο και του έκαναν «έλεγχο». Στη συνέχεια, του ζήτησαν –σύμφωνα πάντα με τον έμπορο αυτοκινήτων- να μεταβούν στο σπίτι του, όπου τους παρέδωσε 40.000 ευρώ με τη βία. Ο έμπορος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Την έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ανακρίνει τον νεαρό αστυνομικό, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την εκδοχή του εμπόρου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο ο καταγγέλλων είχε προηγούμενα είτε με τον ειδικό φρουρό που του πήρε τα χρήματα είτε με κάποιο πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του αστυνομικού. Εάν δηλαδή υπήρχε κάποια αντιδικία σε σχέση με κάποια οικονομική συναλλαγή.

Ενδιαφέρον έχει το ” βιογραφικό” του νεαρού ειδικού φρουρού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση. Προσελήφθη πρόσφατα κάτά τις τελευταίες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ και γρήγορα απασχόλησε με τη συμπεριφορά του την Υπηρεσία. Συγκεκριμένα φέρεται να αφαίρεσε εναν φάρο της Αστυνομίας από την υπηρεσία του και να έκανε αυτοβούλως επιτηρήσεις σπιτιών στην περιοχή της Καλλιθέας. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγει από την Ομάδα ΔΙΑΣ και να μετακινηθεί σε άλλη θέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός για άγνωστο λόγο ενδιαφερόταν για τα συστήματα ασφαλείας των σπιτιών. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι εθεάθη και στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.