Θετική ανταπόκριση στο αίτημα Σπανάκη για την αποκατάσταση των ζημιών στα πρώην Σφαγεία Ταύρου, από την Υπουργό Πολιτισμού




Θετική και άμεση ήταν η ανταπόκριση της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Σπανάκης Βασίλης-Πέτρος για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα διατηρητέα κτίρια των πρώην Σφαγείων Ταύρου, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Η κα Υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ δύνανται να συνδράμουν τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, είχε καταθέσει τη σχετική Ερώτηση (υπ’ αριθμ. 8456/23.7.2020) με θέμα «Έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου για την αποκατάσταση των ζημιών των διατηρητέων κτιρίων των πρώην Σφαγείων Ταύρου», λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς, απευθύνοντας το αίτημα του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Απάντησης της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού στον Βουλευτή Σπανάκη Βασίλειο-Πέτρο:

«Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 8456/23.7.2020 Ερώτησης του Βουλευτή, κ. Βασιλείου – Πέτρου Σπανάκη, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής: 
Η κατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος των πρώην Σφαγείων του Ταύρου, διήρκεσε από το 1914 ως το 1920 προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα Σφαγεία, τα οποία μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα βρίσκονταν στην κοίτη του Ιλισού. Το εν λόγω συγκρότημα παραχωρήθηκε, κατά χρήση, στον Δήμο Ταύρου.
Τα κτήρια των πρώην σφαγείων Ταύρου, του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, δεν έχουν χαρακτηρισθεί νεώτερα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, βάσει των διατάξεων του ν.3028/2002. Το 1997 κηρύχθηκαν από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ ως διατηρητέα (ΦΕΚ 267/Δ/7-4-1997) τρία κτήρια του εν λόγω συγκροτήματος.
Οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ δύνανται να συνδράμουν τον Δήμο Ταύρου στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το κτηριακό συγκρότημα των πρώην Σφαγείων Ταύρου από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2020 και για τις κατά νόμον εγκρίσεις από πλευράς αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.