Στέλιος Πέτσας: 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων (VIDEO)




Στις 7 Σεπτεμβρίου και με όλα τα μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα σχολεία όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open Τv. O κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ εξήγησε πως θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορονοϊός στη χώρα μας.

«Θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά» είπε και συνέχισε: «…ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα». «Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων έχει «κλειδώσει».

Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται καθημερινά τρομάζει τους επιστήμονες. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας προς τα τέλη Αυγούστου, θα δώσει την εικόνα για να ληφθούν οι αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας – σε συνεργασία πάντα με τους λοιμωξιολόγους – επεξεργάζεται διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το καθεστώς λειτουργίας των σχολείων. Αν και ακόμη οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, το ένα σενάριο μιλά για εκ περιτροπής μαθήματα για όσες τάξεις έχουν πάνω από 15 μαθητές ενώ έχει αρχίσει να προτείνεται από μερίδα λοιμωξιολόγων η χρήση μάσκας για μαθητές άνω των 10 ετών ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού στη σχολική κοινότητα σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός ή μαθητής νοσεί. Το δεύτερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν όπως και τον Μάιο και τον Ιούνιο, με λιγότερα από 15 παιδιά στην τάξη και εκ περιτροπής.



O καθηγητή Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπο Γώγο. Ειδικότερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία». (Πηγή: ethnos.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.