Ρεγκάτα παραδοσιακών ιστιοφόρων σκαφών, στα νερά του Φαληρικού Όρμου




Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μεγάλο τμήμα του προγράμματος αθλητικών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Η “ΩΚΕΑΝΙΔΑ”, η 1η ρεγκάτα παραδοσιακών ιστιοφόρων σκαφών, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στα νερά του Φαληρικού Όρμου και θα “πλαισιώνεται” από σειρά υποστηρικτικών δράσεων επικεντρωμένων στην αγάπη για τη θάλασσα και την παραδοσιακή ναυπηγική, στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Στις ιστιοδρομίες θα “συναγωνισθούν” σε ομορφιά και αρχοντιά παραδοσιακά ιστιοφόρα σκάφη από όλη την Ελλάδα, χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες.



Ο Ναυταθλητικός Όμιλος 78, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, ξαναζωντανεύει τη ναυτική μας παράδοση στα νερά του Φαληρικού Όρμου.
Ελλάδα και ναυτοσύνη: έννοιες παράλληλες, έννοιες αλληλένδετες από αρχαιοτάτων χρόνων” αναφέρει σε σχετική ανάρτηση η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου.

Στη φωτό η “Αθηνά εκ του μηδενός”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.