Νέος εξοπλισμός ανακύκλωσης από την Περιφέρεια στο Δήμο Αγίου Δημητρίου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Νέος εξοπλισμός ανακύκλωσης που περιλαμβάνει ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, 150 κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, παραδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, τη Δευτέρα 10-8-2020.
Παράλληλα, παραδόθηκαν και 4 τόνοι “εδαφοβελτιωτικού” κομπόστ, που έχει προκύψει από το σχετικό πρόγραμμα και θα διατεθεί για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Πρασίνου και των Δημοτικών Λαχανόκηπων.

Η κατανομή των κάδων και η λειτουργία του σχετικού προγράμματος αποκομιδής θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της επικαιροποίησης του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων που θα γίνει σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρόντες, κατά τη διάρκεια της παράδοσης ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Βασίλης Κόκκαλης, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Συρράκος, Άγγελος Γαβαλάς και Τάσος Αδαμόπουλος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο φορέων.

Με την ευκαιρία της παράδοσης του εξοπλισμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνεχάρη τη Δήμαρχο για τη συμβολή της στην προώθηση πολιτικών ανακύκλωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δήλωσε:



«Βρισκόμαστε σήμερα στον όμορφο δήμο του Αγίου Δημητρίου με μία πολύ σημαντική αυτοδιοικητικό, τη Μαρία Ανδρούτσου για να προσθέσουμε άλλον ένα κρίκο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε πρώτη φάση, διαθέτουμε στο Δήμο ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων όπως και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, τα οποία θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε σχολεία και χώρους υψηλού συγχρωτισμού.
Είμαι βέβαιος ότι η Δήμαρχος προσωπικά αλλά και η ομάδα συνεργατών της, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλουν στον στόχο μας, που είναι, μέσα από μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων με επίκεντρο την ανακύκλωση, να γίνει η Αττική μία πρότυπη «πράσινη» Περιφέρεια, με αναβαθμισμένο ποιοτικά περιβάλλον.

dav

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, και δήλωσε:

dav
dav

«Χαιρόμαστε που σήμερα εδώ στο Δήμο μας, υποδεχόμαστε τη μεγάλη προσφορά του ΕΔΣΝΑ, της Περιφέρειας Αττικής, με τη διάθεση ενός απορριμματοφόρου, κάδων συλλογής βιοαποβλήτων καθώς και του εδαφοβελτιωτικού, το οποίο θα αξιοποιηθεί, με στόχο να καταλάβουν οι πολίτες την αξία που έχει η εφαρμογή αυτού του συστήματος συλλογής των βιοαποβλήτων. Χαιρετίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να πάμε την ανακύκλωση ένα βήμα πιο μπροστά και το στοίχημα μας από δω και στο εξής είναι αυτό το μήνυμα να το πάρουν οι πολίτες και να το μετουσιώσουν σε καθημερινότητα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.