Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Καμμία βοήθεια από τον Κωνσταντάτο
Όταν πριν από 1,5 χρόνο δρομολογήθηκε η απομάκρυνση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου, ο γαλαντόμος δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, για τα μάτια του κόσμου, πρότεινε στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχο, ιδρυτικό μέλος τους Ιατρείου, να του παραχωρήσει ένα… δωμάτιο, σε μια από τις κοινωνικές δομές του δήμου. Όπως ήταν φυσικό ο γιατρός δεν δέχτηκε, αφού ήταν αδύνατο να χωρέσουν τα μηχανήματα και να εξυπηρετούνται σωστά οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Πρώτος ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του ΜΚΙΕ, πρότεινε να προσφέρει κάποιο χώρο, αλλά η συγκεκριμένη δομή ήταν αναγκαίο να στεγαστεί κάπου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, για να έχουν εύκολη πρόσβαση οι ωφελούμενοι.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΜΚΙΕ και ο δήμος Ηλιούπολης, προσφέρθηκε να βοηθήσει, αλλά τη λύση έδωσε τελικά ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Ο δήμαρχος Γλυφάδας γνώριζε για το σπουδαίο έργο της συγκεκριμένης δομής από τότε που ήταν ευρωβουλευτής αφού η φήμη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, είχε φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ξεχώρισε και διακρίθηκε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης: Από το 2011 προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας.
Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές σε είδος ή υπηρεσίες, δεν έχει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών.
Με τον τρόπο αυτό, έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Η αναλυτική ανακοίνωση:

Μετά από 8.5 και πλέον χρόνια λειτουργίας, στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, το ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού) αναγκάζεται να φύγει, αφού ο χώρος αντί για δημόσιο Μητροπολιτικό Πάρκο, για τον οποίο αγωνίστηκε, και το έκφρασε και στο όνομά του (Μητροπολιτικό Κ.Ι.Ε.), μετατρέπεται σε ιδιωτικό χώρο εκμετάλλευσης προς πάσαν κατέυθυνση ακόμη και καζίνο οικιστικής ζώνης.

Το ΜΚΙΕ όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε με όσες δυνάμεις διέθετε κατά καιρούς α) να ανταποκριθεί με αλληλεγγύη στις α’βάθμιες ιατροφαρμακευτικές ανάγκες άπορων, ανασφάλιστων, άνεργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων συμπολιτών μας, που οι μνημονιακές πολιτικές τους εγκατέλειπαν στην τύχη τους, β) να ασκεί πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση για μέτρα στον τομέα της υγείας για όλους αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα για την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γ) να εφαρμόζει μία ολιστική ιατρική με κέντρο τον άνθρωπο συνολικά και όχι μόνο την ασθένειά του και δ) να λειτουργεί με τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εθελοντή να είναι δημιουργικός, συμμετοχικός και ισότιμος, χωρίς προϊστάμενους και υφιστάμενους, δηλαδή αμεσοδημοκρατικά.

Στην πορεία της ύπαρξής του πολλά άλλαξαν, αλλά η ανάγκη της ύπαρξής του ΜΚΙΕ εξακολουθεί να παραμένει αμείωτη, όπως επιβεβαιώνουν ο αριθμός των εξυπηρετούμενων καθημερινά συμπολιτών μας και η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η επίσημη πολιτεία, και τώρα και στο παρελθόν, στο έσχατο αίτημά μας για χώρο μετεγκατάστασης, όταν δεν είχαμε άλλο τρόπο για συνέχιση του έργου μας, απάντησε με σιωπή, αδιαφορώντας για το έργο μας που αναγνωρίζεται από χιλιάδες ανθρώπους και συλλογικότητες μέσα και έξω από την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και οι δύο από τους τρεις όμορους Δήμους, εκείνοι της Γλυφάδας και του Αλίμου καθώς και ο γειτονικός Δήμος Ηλιούπολης, που το αναγνώρισαν έμπρακτα προσφέροντάς μας κάποιον χώρο, αντίθετα από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης. Και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Τελικά θα στεγαστούμε στον χώρο που μας παραχωρεί ο Δήμος Γλυφάδας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας για άλλη μια φορά για την προθυμία που έχει δείξει να μας φιλοξενήσει, και το υψηλής ποιότητας επίπεδο συνεργασίας που έχει επιδείξει, με σεβασμό στις αρχές λειτουργίας μας και την ανεξαρτησία μας.

Όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση θα γίνει σχετική ενημέρωση με όλα τα στοιχεία της νέας διεύθυνσης και των ημερών και ωρών λειτουργίας του ΜΚΙΕ.

Ευχαριστούμε όλους όσους, όλο αυτό το διάστημα με το πρόβλημα του χώρου λειτουργίας του ΜΚΙΕ, έκφρασαν την συμπαράστασή τους με πολλούς τρόπους, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη να συνεχίσουμε, δίνοντάς μας δύναμη για αυτή τη συνέχεια.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Καμμία βοήθεια από τον Κωνσταντάτο

  • 29/08/2020 at 4:03 μμ
    Permalink

    Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Γλυφάδας. Μπράβο.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.