Mεγάλη γκάφα – Εκτέθηκε πανελλαδικά ο Κωνσταντάτος: Αγόρασε ακατάλληλες μάσκες για τους μαθητές (VIDEO)




«Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» λέει ο σοφός λαός και στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται περίτρανα από τις σπασμωδικές κινήσεις του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, σχετικά με το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα των μασκών στα σχολεία, μόνο και μόνο για να προλάβει τον Ανδρέα Κονδύλη που πρώτος είχε εξαγγείλει τη δωρεάν διάθεση τους στους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων του Αλίμου.

Μόνο που ο Ανδρέας Κονδύλης, δεν είχε προβεί στην παραγγελία επειδή περίμενε τις προδιαγραφές από την κυβέρνηση.

Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στις 20 Αυγούστου και ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τίποτα που να αφορά τη διάθεση μασκών στα σχολεία (να θυμίσουμε ότι η υπουργός Παιδείας είχε πει ότι το κόστος της μάσκας θα επιβαρύνει τις οικογένειες) ο Ανδρέας Κονδύλης προαναγγέλλει μέσω του ΑΝΤ1 την πρόθεση του δήμου να μοιράσει δωρεάν μάσκες σε μαθητές και καθηγητές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΤ1 (20/8/2020)Οι δηλώσεις μου στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Σαράφογλου, σχετικά με την προετοιμασία των σχολείων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Gepostet von Ανδρέας Κονδύλης am Donnerstag, 20. August 2020

Την ίδια μέρα ανακοινώνει το ίδιο και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσος. Μια μέρα μετά, στις 22 Αυγούστου, η κυβέρνηση ανακοινώνει επίσημα τη δωρεάν διάθεση μασκών στα σχολεία μέσω των δήμων και της ΚΕΔΕ, χωρίς να χρειάζεται να βάλουν το χέρι στα ταμεία οι δήμαρχοι.



Την ίδια λοιπόν ημέρα ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ανακοινώνει πανηγυρικά στα social media ότι: “Όλοι οι μαθητές μας θα προμηθευτούν δωρεάν από το Δήμο μας προσωπική συσκευασία με μάσκες και αντισηπτικά τα οποία έχουν το λογότυπο του Δήμου μας και έχουμε έγκυρα παραγγείλει”.

Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, οι μάσκες του Κωνσταντάτου, δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές που έθεσαν στις 24 Αυγούστου το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ.

Oι ακατάλληλες μάσκες του Κωνσταντάτου και οι προδιαγραφές που τέθηκαν: 1.Καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης >180 TC 2. Τουλάχιστον 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων. 3. Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της μάσκας. Είναι σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες , ήρωες κλπ. 4. Διαστάσεις: για ηλικίες 4-10 ετών 12Χ20 εκατοστά περίπου 5. Ηλικίες > 10 ετών αρχικές διαστάσεις 15Χ25 εκατοστά περίπου 6. Κατασκευασμένες με τρεις πιέτες στο μέσον τους ώστε να δύναται να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας. 7. Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη 8. Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για την συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα ώστε να είναι σταθερά.

Η συνέχεια έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον! Ο δήμαρχος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, περιχαρής, ανακοινώνει ότι ο δήμος έχει προνοήσει πριν τις κυβερνητικές εξαγγελίες, να παραγγείλει 7.500 μάσκες!

Παναγιώτης Στάθης – δημοσιογράφος: Μην ξεχνάμε ότι οι δήμοι είναι αρμόδιοι για το θέμα, έχετε την ευθύνη και για την καθαριότητα και για τα λεφτά για μοιράζετε τις μάσκες.

Γιάννης Κωνσταντάτος: Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, αισθανόμενος την ευθύνη του, έχοντας έγκαιρα προετοιμαστεί είχε ήδη τυπώσει (;) 7.500 μάσκες.

Παναγιώτης Στάθης: Πριν πάρετε τα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών;

Γιάννης Κωνσταντάτος: Πριν, πριν

Παναγιώτης Στάθης: Με δική σας πρωτοβουλία;

Γιάννης Κωνσταντάτος: Έχουμε ήδη διαθέσει το σχετικό κονδύλι από τις πιστώσεις του δήμου…

Στη συνέχεια αλλάζει αμέσως την κουβέντα και την πάει βαθύτερα για το θέμα του Covid-19, προφανώς επειδή δεν τον έπαιρνε να μιλάει άλλο για την παραγγελία – φιάσκο.

“Πρέπει να έχουμε εφεδρίες για τη συνέχεια κύριε Στάθη” λέει στον δημοσιογράφο. Τις έχουμε τυπώσει τρεις και σε διαφορετικά χρώματα για τις δεσποινίδες μας για να αισθάνονται και πιο όμορφα

Στις 28 Αυγούστου και ενώ έχουν ανακοινωθεί οι προδιαγραφές και έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν χρειάζεται να προβούν σε απευθείας αναθέσεις οι δήμοι, αφού τα χρήματα θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος, Ελληνικού – Αργυρούπολης, ετεροχρονισμένα, προχωρά στην αγορά μασκών, ακατάλληλων για τα σχολεία, γιατί προφανώς, έπρεπε να δικαιολογηθεί η αγορά των μασκών που είχαν παραγγείλει και τις επεδείκνυε ο Κωνσταντάτος, οι οποίες όμως δεν τηρούσαν όπως έχουμε αναφέρει τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Το άγχος του Κωνσταντάτου να μιμηθεί τον Κονδύλη, εκτός των άλλων, έχει και οικονομικό κόστος, το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι δημότες!

Η ετεροχρονισμένη παραγγελία για τις ακατάλληλες μάσκες των μαθητών

  • Από το πρακτικό της αριθ. 30 συνεδριάσεως της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αριθμός απόφασης:
  • ΘΕΜΑ:Εισήγηση για εξειδίκευση δαπάνης προμήθειες απαραίτητων ειδών προστασίας των υπαλλήλων, τωνδημοτών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την εξάπλωση του Κορονοϊού COVID – 1Στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα στις 25/8/2020 και ώρα 10:00με αριθμό πρόσκλησης 48816 και ημερομηνία 20/8/2020 του Προέδρου του που επιδόθηκε σε κάθε σύμβουλο και στον Δήμαρχο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,συνήλθε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΕΠΙΤΡΟΠΗΑφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο νόμιμου αριθμού 9 μελών βρέθηκαν παρόντα5 ήτοι :Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝΤΙΤΛΟΣΠΑΡΟΝΤΕΣΑΡ. ΕΙΣ.: 246ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ1ΑΦΕΝΤΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΟΧΙΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ2ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΟΧΙΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ3ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣΟΧΙΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ4ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΟΧΙΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ5ΚΑΛΙΝΤΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΝΑΙΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ6ΚΑΤΣΑΓΩΝΗΣ ΘΩΜΑΣΝΑΙΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ7ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΟΧΙΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ8ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΟΧΙΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ9ΚΥΡΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣΝΑΙΠΡΟΕΔΡΟΣ10ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΝΑΙΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ11ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΟΧΙΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ12ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ – ΜΟΥΡΑΤΧΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΟΧΙΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ13ΝΙΚΟΘΟΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΟΧΙΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ14ΞΗΝΤΑΒΕΛΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣΝΑΙΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ15ΤΟΓΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣΟΧΙΟ Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα υπ.αρίθμ. 20 της Ημερήσιας Διάταξης, είπε τα εξής:Οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς. Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός SARS-CοV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού. Τα σταγονίδια μπορεί να καταλήξουν και σε κάποια επιφάνεια πλησίον του ατόμου που νοσεί και να αποτελέσουν δευτερογενή εστία μετάδοσης, για όσο διάστημα ο ιός παραμένει ενεργός, ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας.Κατα συνέπεια και έχοντας υπόψιν τα μετρά που οφείλει να πάρει ο Δήμος μας για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού COVID-19 στους υπαλλήλους αλλά και στους Δημότες καθώς και στους μαθητές, καθηγητές και δασκάλους των σχολείων του Δήμου μας και σύμφωνα και με τις ΠΝΠ και τις εγκυκλίους του αρμόδιου Υπουργείου, κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια των παρακάτω ειδών γι’ αυτό το σκοπό, ήτοι:
  • 1. ΜΑΣΚΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΛΕΝΟΜΕΝΕΣ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ.
  • 2. ΜΑΣΚΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΛΕΝΟΜΕΝΕΣ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
    • ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. 3. ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. 4. ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ. :Απαραίτητη κρίνεται λοιπόν η εξειδίκευση της πίστωσης για τις ανωτέρω προμήθειες, οι οποίες θα βαρύνουν τον Κ.Α. 00.6495.0010 με τίτλο “Έκτακτες δαπάνες για την κάλυψη αναγκών προς αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19”, του προϋπολογισμού του 2020, ήτοι αναλυτικά:1. ΜΑΣΚΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΛΕΝΟΜΕΝΕΣ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ: 1500ΤΜΧ Χ 1€ +ΦΠΑ 24% (1.860,00€)2. ΜΑΣΚΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΛΕΝΟΜΕΝΕΣ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: 8000ΤΜΧ Χ1.30€ + ΦΠΑ 24% (12.896,00 €)3. ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: 1000 ΤΜΧ των 750 ml x 4.50€ + ΦΠΑ 6% (4.770,00 €), 300 TMX των 4 lt x 20.00 € + ΦΠΑ 6% (6.360,00 €), ήτοι σύνολο 11.130€4. ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ: 4000 Χ 0,25€ +ΦΠΑ 6% (1.060,00 €)ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΘΑΌπως η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει την εξειδίκευση δαπάνης, τη διάθεση πίστωσης και την ανάληψη της υποχρέωσης, των ανωτέρω δαπανών για την κάθε μια από τις ανωτέρω δαπάνες αναλυτικά._____________________________________________________________________________________Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την εξειδίκευση δαπάνης της πίστωσης των παρακάτω δαπανών, οι οποίες θα βαρύνουν τον Κ.Α. 00.6495.0010 με τίτλο “Έκτακτες δαπάνες για την κάλυψη αναγκών προς αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19”, του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020:1. ΜΑΣΚΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΛΕΝΟΜΕΝΕΣ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ: 1500ΤΜΧ Χ 1€ +ΦΠΑ 24% (1.860,00€)2. ΜΑΣΚΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΠΛΕΝΟΜΕΝΕΣ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: 8000ΤΜΧ Χ1.30€ + ΦΠΑ 24% (12.896,00 €)3. ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: 1000 ΤΜΧ των 750 ml x 4.50€ + ΦΠΑ 6% (4.770,00 €), 300 TMX των 4 lt x 20.00 € + ΦΠΑ 6% (6.360,00 €), ήτοι σύνολο 11.130€4. ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ: 4000 Χ 0,25€ +ΦΠΑ 6% (1.060,00 €)Η παρούσα απόφαση έλαβε α.α. 248/2020.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕ ΤΑ ΜΕΛΗΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.