Λύση για τους πνιγμούς λουομένων – Πρωτοπόρος ο Δήμος Αλίμου




Η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών-μελών στους πνιγμούς λουομένων. Τα τελευταία τρία χρόνια ο μέσος όρος πνιγμών στην Ελλάδα ήταν 344 άνθρωποι κάθε χρόνο.

Η Water Salvation προσπαθεί να εξαλείψει αυτό το αρνητικό ρεκόρ για πάντα, τοποθετώντας πλωτήρες Catch a Breath στις παραλίες.

Οι πλωτήρες Catch a breath είναι σταθερά τοποθετημένοι μέσα στη θάλασσα, για την ανάπαυση λουομένων σε περίπτωση που αισθανθούν κόπωση.

Τα  Catch a breath τοποθετούνται διάσπαρτα μέσα στη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες και αυξάνουν την αίσθηση ασφάλειας των λουομένων.



Πρωτοπόρος στην τοποθέτηση των Catch a breath ήταν ο Δήμος Αλίμου το 2019. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δήμοι Αμοργού, Αλεξανδρούπολης, Μαρίνα Αγίου Νικολάου, Ελαφονήσου, Καλαμάτας, Κάσου, Λήμνου, Νισύρου, Παλ. Φαλήρου, Τήλου και Χίου.

Ενδιαφέρον έχουν δείξει και έχουν κάνει αίτημα αποστολής Catch a breath και άλλες χώρες οι οποίες βρίσκονται σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα στα στατιστικά των πνιγμών όπως Εσθονία, Λετονία κα.

Η πρόληψη των πνιγμών λουομένων είναι μια μάχη που αξίζει να κερδίσουμε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.