Eπιμένει ο Σπανάκης για τη ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου – Νέα ερώτηση στη Βουλή




Την άμεση ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου ζητά για άλλη μία φορά ο Βουλευτής της Ν.Δ. Σπανάκης Βασίλης-Πέτρος, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

«Από την Τετάρτη 5 Αυγούστου, μετά από εβδομήντα χρόνια λειτουργίας, η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου καταργείται. Στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΑΔΕ για άμεση ενοποίηση μικρών και υποστελεχωμένων εφοριών περιορισμένης αρμοδιότητας της Αττικής με εφορίες πλήρους αρμοδιότητας της ευρύτερης περιοχής τους, η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου συγχωνεύεται με την Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας και από την Δευτέρα 10 Αυγούστου οι πολίτες του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου θα εξυπηρετούνται στην οδό Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα. Η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου εξυπηρετεί πάνω από 100.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει από την Δευτέρα να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες συγκοινωνιακές γραμμές ενώ ισχύουν και αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού», επισημαίνει ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη Ερώτηση που υποβάλλει ο κ. Σπανάκης με αίτημα την παραμονή και αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Π.Φαλήρου χωρίς να λάβει απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών (οι δύο προηγούμενες είχαν κατατεθεί στις 30/6/2020 και στις 28/11/2018).

Στη νέα Ερώτηση του ο Βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει χαρακτηριστικά:



· Η συγχώνευση αυτή γίνεται με προχειρότητα γεγονός που θα προκαλέσει ταλαιπωρία σε φορολογούμενους και εργαζόμενους.
· Το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία της περιοχής.
· Υπάρχει άμεση ανάγκη για καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου για τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης Δ.Ο.Υ. Α’ τάξης.

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών:

1)Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου;

2)Προτίθεστε να προχωρήσετε σε έναν ολοκληρωμένο και εύστοχο σχεδιασμό με στόχο την αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου σε επίπεδο Α’ Τάξης;

3)Έχει ληφθεί υπόψιν η πιθανότητα να υπάρξει επίπτωση στα Δημόσια Έσοδα, λόγω της εύλογης αναστάτωσης που θα προκληθεί από τη συγχώνευση και του χρόνου που απαιτείται για τη μετάβαση λειτουργίας των Υπηρεσιών στη νέα δομή, ιδιαίτερα σε μια χρονική στιγμή που δεν υπάρχουν περιθώρια για την απώλεια Δημοσίων Εσόδων;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.