Covid-19: Πρωτοπόρος ο Κονδύλης – Καμπάνια του Δήμου Αλίμου με την Περιφέρεια Αττικής στις παραλίες (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πρωτοπόρος στις κοινωνικές δράσεις, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, πραγματοποίησε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας των πολιτών στις παραλίες της πόλης, που δέχονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, λόγω του ότι είναι οι πιο κοντινές από την Αθήνα, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Η Περιφέρεια Αττικής, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Αλίμου, για τη σύνταξη ειδικού φυλλαδίου, με μέτρα προστασίας για τον Covid-19, στις παραλίες, με τη σφραγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου της Περιφέρειας.

Μοιράστηκε μαζί με υγειονομικό υλικό (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά), σε όλες τις παραλίες της πόλης. ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, ΟPEN και MEGA, έκαναν ζωντανές συνδέσεις με την παραλία “Ακτή του Ήλιου”, στον Άλιμο και παρουσίασαν μέσα από τις εκπομπές τους, τη σπουδαία αυτή δράση.

“Όταν συνεργάζονται στενά, σε τέτοια σημαντικά θέματα, ο Α’ και ο Β’ βαθμός της αυτοδιοίκησης τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπετε. Άμεση και έγκυρη ενημέρωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε παραλίες από τον Δήμο Αλίμου και την Περιφέρεια Αττικής, με διανομή ειδικού φυλλαδίου που έχει τη σφραγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου της Περιφέρειας.” δήλωσαν Πατούλης και Κονδύλης.



Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε: «Ο δήμος Αλίμου μαζί με την Περιφέρεια Αττικής μοιράζουμε Υγειονομικό υλικό και φυλλάδια με οδηγίες στους πολίτες. Όλοι θέλουμε να περάσουμε όμορφες διακοπές αλλά και ασφαλείς. Να κάνει ο κόσμος το μπάνιο του, να ευχαριστιέται τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά ταυτόχρονα η υγεία να είναι προστατευμένη. Πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι χρειάζεται προσοχή. Η επανάκαμψη του κορωνοϊού μας χτυπάει ένα «καμπανάκι». Το υγειονομικό υλικό και τα έντυπα που μοιράζουμε συμβάλλουν στην κατεύθυνση της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών»

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Οι τελευταίες μέρες ήταν μέρες ανησυχίας. Διαπιστώθηκε ιδιαίτερη χαλάρωση και αύξηση των κρουσμάτων. Όμως η προστασία μας εξαρτάται και από την ατομική συνείδηση και γι΄ αυτό κρίνονται απαραίτητες οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Η αρχή γίνεται σήμερα από το παράλιο τμήμα του Δήμου Αλίμου. Μαζί με το δήμαρχο τον Α. Κονδύλη διανέμουμε στους λουόμενους το ενημερωτικό έντυπο που έχει προκύψει από την επιστημονική επιτροπή λοιμώξεων του ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής και επίσης διανέμονται και τα απαραίτητα για όλους αντισηπτικά. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες για τήρηση της υγιεινής και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μέσα και έξω από το νερό. Η σημερινή δράση αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας πρώτου και δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περιφέρεια και δήμοι συνεργαζόμαστε στενά και υλοποιούμε σειρά δράσεων με στόχο να παραμείνει η χώρα μας σε χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων».

Παρόντες στη δράση ήταν οι αντιδήμαρχοι Αλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου, Αρτέμης Καραμολέγκος, Νίκος Αλεξόπουλος, Γιάννης Αντωνάκης, Γιώργος Μακαριγάκης και Γεωργία Παπά, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, Βαγγέλης Ευαγγελίου και Χρήστος Γκιόλιας, ο Δημήτρης Μαργέτης, συμπαραστάτης του δημότη και οι Στράτος Αστεριάδης, Ντόρα Δανοχρήστου, Μαρία Σμυρλή και Γιώργος Ακρίβος, από τα πολύ ενεργά μέλη της ομάδας “Αγαπώ τον Άλιμο”.

Οι συντονιστικοί ρόλοι του Νίκου Νίκα (Διευθύνων Σύμβουλος- Α.ΔΗ.Π.ΑΛ Α.Ε – Αξιοποίηση Δημοτικής Περιουσίας Αλίμου) και του Νίκου Βενιέρη (μάνατζερ της “Ακτής του Ήλιου”), ήταν καθοριστικοί για τη διευκόλυνση και την παροχή βοήθειας στα ΜΜΕ που κάλυψαν, διαθέτοντας μεγάλο τηλεοπτικό χρόνο, στην πρωτοποριακή δράση του Δήμου Αλίμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.