Aυτός είναι ο “λογιστής” που εξαπατούσε ηλικιωμένους (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 5-8-2020 κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:


Στον Άλιμο, εν μέσω πανδημίας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ) – notia.gr
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Στυλιανού και της Μαρίνας, γεννηθέντα την 17-8-1980 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-7257003 του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 5-8-2020 στις Αχαρνές, στο πλαίσιο επιχείρησης που συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με προκληθείσα ζημιά που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των -120.000- ευρώ και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Από τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος βάσει της οποίας εκδόθηκε το ανωτέρω ένταλμα σύλληψης, προέκυψε ότι τα τελευταία τέσσερα έτη ο 40χρονος διέπραττε απάτες και κλοπές σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Προηγήθηκε πολύμηνη και ενδελεχής έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας που περιελάμβανε αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυπταν από διερεύνηση ατόμων και οχημάτων, μελέτη του τρόπου δράσης, συσχέτιση υποθέσεων και τέλος αναγνώριση εκ μέρους των παθόντων επιδειχθεισών φωτογραφιών υπόπτων, η οποία οδήγησε στην ταυτοποίηση.

Ως προς τη μεθοδολογία του, ο δράστης συνέλεγε πληροφορίες τόσο για τα υποψήφια θύματα που επέλεγε προς εξαπάτηση όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα και αφού τα προσέγγιζε, τους παρουσίαζε ψευδή γεγονότα προσποιούμενος τον λογιστή.

Η ψευδής ιστορία που τους παρουσίαζε αναφερόταν στο ότι οικεία τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, πλην όμως η είσπραξη του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων.

Επιπρόσθετα, για επιβεβαίωση των λεγόμενων του πραγματοποιούσε τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο συνεργό του που προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο και σε μερικές περιπτώσεις συνομιλούσε με τους παθόντες, καταφέρνοντας να τους εξαπατήσει.

Κατόπιν τούτου, είτε μετέβαινε από κοινού με αυτούς, είτε τους μετέφερε με το δικό του όχημα σε τραπεζικά υποκαταστήματα ή στις οικίες τους, όπου τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Όταν επρόκειτο να τους οδηγήσει σε τραπεζικά υποκαταστήματα, απέφευγε να εισέλθει εντός αυτών για να μην καταγραφούν οι κινήσεις του από τυχόν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει τουλάχιστον -15- απάτες, έχοντας αποκομίσει χρηματικό ποσό άνω των -133.310- ευρώ.

Από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • πιστόλι με γεμιστήρα
  • μονόκαννο πυροβόλο όπλο
  • μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με -235- φυσίγγια
  • το χρηματικό ποσό των -5.505- ευρώ
  • κοσμήματα
  • ηλεκτρονικές συσκευές και
  • όχημα δημόσιας χρήσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X