Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βάρη – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά εγκαύματα κάτοικος της περιοχής (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Βάρη μετά την άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, του Πυροσβεστικού Σώματος, των πυροσβεστικών οχημάτων του ΣΠΑΥ και των ομάδων εθελοντών της περιοχής, αλλά και την τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου της πόλης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ο οποίος ζήτησε από τον αρχηγό της πυροσβεστικής να σταλούν στην περιοχή εναέρια μέσα με αποτέλεσμα να συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεση δύο ελικόπτερα τύπου Ericsson.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 09:00 στον ορεινό όγκο του Χερώματος Βάρης καίγοντας ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, ενώ οι δυνατοί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα τη γρήγορη εξάπλωση της. Έτσι μέσα σε λίγη ώρα προσέγγισε τις εγκαταστάσεις των Παιδικών Χωριών SOS και ένα γηροκομείο της περιοχής.

Μετά από εντολή του Δημάρχου και με τη βοήθεια λεωφορείων του Δήμου, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS και οι περίπου 70 από τους 120 ένοικους του γηροκομείου στο Δημοτικό Στάδιο Κωνσταντίνος Μπαγλατζής στη Βάρη. Η επιχείρηση εκκένωσης του γηροκομείου διεκόπη και δεν μεταφέρθηκαν οι υπόλοιποι ένοικοι καθώς τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν για βοήθεια

Από την πυρκαγιά σημειώθηκε ένας τραυματισμός κατοίκου της περιοχής. Πρόκειται περί ενός 58χρονου άνδρα, ο οποίος από τις εισπνοές υπέστη αναπνευστικά εγκαύματα και αφού προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Βάρης αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Στην περιοχή επιχείρησαν συνολικά, εκτός από τα δύο ελικόπτερα, 25 οχήματα (12 οχήματα του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των τοπικών εθελοντικών ομάδων) και συνολικά 80 άνθρωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΣΠΑΥ, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντικών οργανώσεων.



Αυτή την ώρα έχουν παραμείνει στην περιοχή περίπου 70 στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και εθελοντές σε επιφυλακή ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση αναζωπυρώσεων.


Ο Δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετά το τέλος της επιχείρησης, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για ακόμα μία φορά στην άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην πόλη και ειδικότερα τον Στρατηγό Στέφανο Κολοκούρη, Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον διοικητή και τα στελέχη του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, την επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κυρία Δήμητρα Σουτόγλου, τους εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας, τους υπαλλήλους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τους εθελοντές της περιοχής μας (Βάρης και Βουλιαγμένης) όπως και των λοιπών εθελοντικών ομάδων του ΣΠΑΥ.

Τόνισε πως ο μηχανισμός του Δήμου και των εμπλεκομένων φορείων δοκιμάστηκε, έδρασε αποτελεσματικά και παραμένει σε επιφυλακή υψηλού βαθμού μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Ζήτησε από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να συμβάλουν στην προσπάθεια, να μην ανάβουν φωτιές σε υπαίθριους χώρους, να είναι πολύ προσεκτικοί στην περιποίηση μελισσιών, να μη πετάνε αναμμένα τσιγάρα, να μη σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους σε δρόμους διέλευσης οχημάτων πρώτης ανάγκης εμποδίζοντας την ελεύθερη διέλευση τους.

Συμπλήρωσε με νόημα ότι αποστολή μας και φέτος είναι δύσκολη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα καλή προετοιμασία και οργάνωση όπως ακριβώς στα τελευταία 2 περιστατικά πυρκαγιάς στην περιοχή μας τις τελευταίες 10 μέρες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.