Βουλή: Αγρια κόντρα Γεωργιάδη – Τζανακόπουλου, για τις μετοχές Λάτση στο Ελληνικό


Επίθεση Αδωνι σε Τζανακόπουλο για το Ελληνικό: Για να δούμε πόσο μπλεγμένος ήσουν
«Πυρά» στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή ερώτημα του κ.Τζανακόπουλου για το που πούλησε τις μετοχές της η Μαριάννα Λάτση από την συμμετοχή της στην επένδυση του Ελληνικού.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στη εταιρεία που πουλήθηκαν οι μετοχές συμμετέχουν ο αδερφός του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζαββού, Στέλιος και στα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της εταιρίας υπάρχει ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος, αλλά και η Μιράντα Ξαφά.«Δεν έχω ενημερωθεί για το που πούλησε η κ. Λάτση τις μετοχές της. Θα το πληροφορηθώ όμως αφού θα μου κάνετε μια γραπτή ερώτηση. Δεν συνηθίζω να παίρνω τηλέφωνο σε χρηματιστηριακά γραφεία για να μαθαίνω. Αν θέλετε πάρτε εσείς τηλέφωνο. Είναι ιδιωτική περιουσία της κ. Λάτση και η πώληση γίνεται μέσω χρηματιστηριακών γραφείων. Είναι ιδιωτική της περιουσία και την πουλά όπου θέλει, έτσι δουλεύει στον καπιταλισμό το σύστημα. Το πού θα πουλήσει η κ. Λάτση τις μετοχές της είναι δικός της λογαριασμός και όχι κυβερνητικό ζήτημα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Επειδή αναφέρατε, όμως το όνομα του κ. Στέλιου Ζαββού φαντάζομαι καλώς γνωρίζετε ότι ο είναι γνωστός θεσμικός επενδυτής και έκανε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. Δεν κατάλαβα τώρα σας πείραξε ο Ζαββός όταν έκανε επενδύσεις επί Τσίπρα ήταν καλός;» είπε ο υπ. Ανάπτυξης για να συνεχίσει: «Όσον αφορά το όνομα Αλέξανδρος Σαμαράς ήμασταν εδώ που ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες την περιγραφή του πως οι Εισαγγελείς σε συνεργασία με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ενώ ο Αλέξανδρος Σαμαράς ήταν σε κέντρο αποκατάστασης της υγείας του, του έσπασαν εξευτελιστικά την θυρίδα του καταπατώντας κάθε όριο αξιοπρέπειας.

Άρα εσύ όταν λες το όνομα Σαμαράς θα πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα, εσύ ειδικά Τζανακόπουλε. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε πόσο μπλεγμένος ήσουνα γιατί είμαστε στην αρχή της ιστορίας και της διερεύνησης της. Γέλα τώρα, μετά θα σε δούμε λες και δεν ξέρουμε ότι ήσουνα μέσα στην οργάνωση της σκευωρίας τώρα που ξεκίνησε η έρευνα θα τα μάθουμε όλα και θα δούμε σε ποιον θα κοπούν τα γελάκια κ. Τζανακόπουλε».

Συνεχίστηκε η κόντρα Τζανακόπουλου – Γεωργιάδη
Η επίθεση του κ. Γεωργιάδη δεν έμεινε αναπάντητη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι προκλήθηκε εκ νέου σφοδρή σύγκρουση των δύο αντρών Αρχικά ο κ.Τζανακόπουλος έκανε λόγο για απώλεια ψυχραιμίας του κ. Γεωργιάδη και για απειλές που τις αντιμετωπίζει ως κωμωδία. «Το να κάνει κανείς στρατηγική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη είναι απολύτως αδύνατο και αυτό είναι κοινό για όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν αισθάνεται άνετα στο σύμπαν των εννοιών και επιχειρεί πάντοτε να κατεβάσει το επίπεδο της συζήτησης στο πεδίο της εξυπνάδας που καταλαβαίνει το κοινό του.

Σε σχέση με τις απειλές που εκτόξευσε ο υπουργός στο ΣΥΡΙΖΑ ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του σε δελτίο τιμών φαρμάκων που υπερκοστολογούσε το “Λουσέντις” και αν δεν είχε παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας θα είχε καταδικαστεί για κακούργημα, ο άνθρωπος αυτός λοιπόν ήρθε εδώ να μας απειλήσει. Όταν χάνει την ψυχραιμία του ο κ. Γεωργιάδης είναι κοινός τόπος σε όλη τη Βουλή ότι γίνεται διασκεδαστικός επομένως αντιμετωπίζω τις απειλές του ως κωμωδία».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι την ίδια τιμή στο συγκεκριμένο σκεύασμα κράτησε επί χρόνια και ο Παύλος Πολάκης, όπως ομολόγησε την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή ενώ κατηγόρησε τον κ.Τζανακόπουλο για ρατσιστή όσον αφορά τα σχόλια που έκανε για τους ψηφοφόρους του. «Όσον αφορά το Λουσέντις η Ολομέλεια ήταν παρούσα όταν ο κ. Πολάκης παραδέχτηκε ότι τιμολογούσε το φάρμακο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από σεβασμό στην υπουργική μου απόφαση. Του Πολάκη όμως η απιστία δεν έχει παραγραφεί. Πράγματι την βραδιά που πήγατε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε μαζί με τους άλλους τη σκευωρία Novartis, προφανώς νομίζατε ότι είστε και δικαστής και βγάζετε απόφαση και με καταδικάζεται κιόλας. Προλάβατε στη Βουλή να πείτε όχι μόνο ότι είμαι ένοχος απιστίας αλλά ότι θα έμπαινα και φυλακή. Τζάνακόπουλος ο αρχιδικαστής. Όμως πέραν των άλλων σας κατηγορώ και για ρατσισμό. Δεν κατάλαβα τι έχουν οι δικοί μου ψηφοφόροι και είναι κατώτεροι των άλλων, οι δικοί μου που τους αρέσουν οι εξυπνάδες. Ρατσιστής είστε κύριε; Χωρίζετε τους άνθρωπος σε ποιοι είναι περισσότερο η λιγότερο ικανοί; Ρατσιστής είσαι Τζανακόπουλε; Σε καταλάβαμε Τζανακόπουλε ποιος πραγματικά είσαι. Εγώ δεν ξεχωρίζω τους ψηφοφόρους σέβομαι όλους τους ψηφοφόρους και αυτούς που ψηφίζουν εμένα αλλά και αυτούς που ψηφίζουν εσάς από λάθος προφανώς. Η ουσία όμως παραμένει. Η έρευνα της σκευωρίας Novartiw από την ελληνική Δικαιοσύνη τώρα ξεκινά και κάποιος κ. Τζάνακόπουλος είχε πάει το βράδυ πριν έρθει ο φάκελος στην βουλή σε κάποια κ. Δημητρίου. Tα άλλα θα τα δείξει ανάκριση».

Αδωνις: Fake news οι καταγγελίες Τζανακόπουλου
Με νέα παρέμβασή του o κ. Γεωργιάδης λίγη ώρα αργότερα έκανε λόγο για fake news όσον αφορά ερωτήματα του κυρίου Τζανακόπουλου για το αν ο Αλέξανδρος Σαμαράς και η Μιράντα Ξαφά συμμετέχουν στην εταιρεία που αγόρασε τις μετοχές της Μαριάννας Λάτση στο Ελληνικό.

«Υπάρχει ένα ελβετικό fund σε αυτό συμμετέχει ένας Ελληνας που λέγεται Νάτσης μόνιμος κάτοικος Ελβετίας. Αυτό το fund αγόρασε ένα κομμάτι των μετοχών της κ. Λάτση. Επίσης μετοχές αγόρασαν άλλα δύο funds του εξωτερικού. Αυτός ο Ελληνας που είναι συνιδιοκτήτης του ελβετικού fund έχει βάλει χρήματα ο ίδιος σε ένα ελληνικό fund που λέγεται Οριλίνα. Σε αυτό το Ελληνικό fund είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς , ο κ. Στέλιος Ζαβός και η κυρία Ξαφά. Το fund Οριλινα δεν έχει αγοράσει μετοχές της κ. Λάτση. Ένας από τους επενδυτές του του Οριλίνα για δικό του λογαρισαμο έχει αγοράσει μετοχές της κυρίας Λάτση. Αρα fake news καμία σχέση ο κ. Ζαβός, ο κ Σαμαράς και κ. Ξαφά με τις μετοχές της κ. Λάτση στο Ελληνικό» είπε ο υπ. Ανάπτυξης.
Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X