Τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο: Δυο νεκροί σε εργατικό δυστύχημα σε πολυκατοικία




Tραγωδία σε πολυκατοικία, στην οδό Τρίτωνος 12, στο Παλαιό Φάληρο. Δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν από αναβατόριο, κατά τη διάρκεια εργασιών ελαιοχρωματισμού, στον 9ο όροφο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα είναι δυο Ιρανοί υπήκοοι, ηλικίας 30 και 52 ετών.

Ο γραμματέας του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Παύλος Αλεξανδράκης, μίλησε για το τραγικό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς εργάτες στο Παλαιό Φάληρο

Ο Παύλος Αλεξανδράκης καταγγέλλει πως πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα, λέγοντας αρχικά:«Δύο συνάδελφοί μας δυστυχώς κείτονται νεκροί. Μιλάμε για εργοδοτικό έγκλημα. Είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στην οικοδομή και είναι το έβδομο το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Το μηχάνημα που δούλευαν οι συνάδελφοι δεν ξέρουμε αν είχε πιστοποίηση και προφανώς δεν πληρούσε τα κριτήρια για να δουλέψουν. Σε αυτό ευθύνεται ο εργολάβος».



Στη συνέχεια ο γραμματέας του συνδικάτου, προσθέτει: «Όλα αυτά με την επιστροφή στην καθημερινότητα δείχνει ότι πληρώνεται με αίμα, ΜΕ χαμηλά μεροκάματα, εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να έχουμε εργάστηκα ατύχημα που μερικές φορές δεν δηλώνονται».

Όσο για το πώς έγινε το δυστύχημα, ο κ. Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι: «Δεν είχε γίνει προφανώς συντήρηση στον ιμάντα, αλλά ακριβή στοιχεία δεν έχουμε», ενώ προχώρησε σε καταγγελία κατά του εργολάβου λέγοντας: «Δεν είναι η κακιά στιγμή όταν γίνονται αυτά τα ατυχήματα. Ο εργολάβος βρίσκεται εδώ και κλαίγεται και λέει ότι “δεν ήμουν εδώ και έγιναν όλα αυτά”. Ευθύνεται ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή θρηνούμε δύο συναδέλφους μας. Εμείς απαιτούμε μέτρα προστασίας».

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, έχουν σπάσει τα συρματόσχοινα από τη μία πλευρά του αναβατορίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.