Ίδρυση Μουσείου Ελληνικής Μυθολογίας στα όρια του Δήμου Καλλιθέας, ζητά ο Γιάννης Καλλιάνος




Η Ελλάδα είναι χώρα με μακραίωνη ιστορία. Εξίσου πλούσια είναι και η ελληνική μυθολογία. Οι άθλοι του Ηρακλή, τα κατορθώματα του Θησέα, η Αργοναυτική Εκστρατεία, ο Τρωικός πόλεμος, η Οδύσσεια είναι μύθοι που αποτελούν πλέον πανανθρώπινη πολιτιστική κληρονομιά έχοντας γίνει κτήμα πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων αιώνες τώρα.

Παρά τη λειτουργία σημαντικού αριθμού ιστορικών και αρχαιολογικών μουσείων στη χώρα μας, μέχρι σήμερα δεν έχει ιδρυθεί ένα θεματικό μουσείο ελληνικής μυθολογίας. Ενδείκνυται και επιβάλλεται η ίδρυση ενός μουσείου με αυτή τη θεματολογία σε μόνιμο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Ένα μουσείο ελληνικής μυθολογίας θα είχε πολλαπλά εκπαιδευτικά, πολιτιστικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Η Καλλιθέα είναι πόλη με πλούσια ιστορία, με αναφορές και στη μυθολογία. Εδώ είναι ο τόπος όπου προσάραξε ο Θησέας γυρίζοντας από τη νικηφόρα μάχη του με τον Μινώταυρο. Ο Δήμος Καλλιθέας, τιμώντας τον, έχει επιλέξει να έχει ως έμβλημά του τον σπουδαίο μυθικό ήρωα. Θα άξιζε επομένωςνα αποτελούσε τον τόπο όπου θα λειτουργούσε ένα μουσείο αφιερωμένο στην ελληνική μυθολογία.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η κυρία Υπουργός:



Προτίθεται να δρομολογήσει διαδικασίες έτσι ώστε να ιδρυθεί Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας στα όρια του Δήμου Καλλιθέας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Καλλιάνος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.