Γιώργος Πατούλης: Δεν θα επιτρέψουμε κομματικά παιχνίδια σε βάρος της ανάπτυξης της Αττικής
Η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, απαιτεί σχέδιο, συνέπεια και σοβαρότητα.
Απαιτεί συμμαχίες ανάπτυξης και συνεργασίες ευθύνης με καθαρούς όρους και κανόνες, μεταξύ του Κράτους, της Αυτοδιοίκησης και των επενδυτών, που αναζητούν στην Αττική επενδυτικές ευκαιρίες που ωφελούν όλες τις πλευρές και κυρίως, ωφελούν τις τοπικές μας κοινωνίες.
Η επένδυση στη μαρίνα της Βουλιαγμένης, είναι έργο ανάπτυξης.
Το έργο του εκσυγχρονισμού κι αναβάθμισης της μαρίνας της Βουλιαγμένης είναι μια παρέμβαση που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στη μεγάλη επένδυση που ήδη υλοποιείται στην περιοχή, κι όταν το έργο αυτό ολοκληρωθεί, θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα στην Αττική να καταστεί ελκυστικός προορισμός προσέλκυσης τουριστών, πολύ υψηλού εισοδήματος.
Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η βελτίωση των εισοδημάτων σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της τοπικής μας οικονομίας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υλοποίηση αυτού του είδους των επενδύσεων.
Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει έργα και επενδυτικές πρωτοβουλίες που πάνε την Αττική μπροστά κι εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό μας, που αφορά την ανάπτυξη, ανάδειξη και αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου της Αττικής.
Από την Ανάπλαση του Φαληρικού όρμου που εκτελείται από την Περιφέρεια, την ιδιωτική επένδυση του Ελληνικού που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, αλλά και την ιδιωτική επένδυση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλιαγμένη, στην οποία περιλαμβάνεται και η δημιουργία της σύγχρονης μαρίνας.
Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η «κυβίστηση» του κ. Σγουρού
Η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της μαρίνας Βουλιαγμένης, αυτή τη φιλοσοφία υπηρετεί.
Η έγκριση αυτή δόθηκε, αφού προηγουμένως λήφθηκε υπόψη και η θετική άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία της πόλης στην οποία θα υλοποιηθεί η επένδυση. Η παρουσία και δημόσια τοποθέτηση υπέρ του έργου, του Δημάρχου ΒΒΒ Γ. Κωνσταντέλου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει την ορθότητας της απόφασης μας.
Άλλα ψήφισε ο κ. Σγουρός το 2018 κι άλλα το 2020
Ο κ. Σγουρός, που καταψήφισε την 1η Ιουλίου την πρόταση για έγκριση της ΜΠΕ, ήταν αυτός που την είχε ψηφίσει στις 25 Οκτωβρίου 2018 , όταν είχε συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της γνωμοδότησης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) , η οποία πρότεινε και τότε , ακριβώς τα ίδια έργα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) .
Το 2018 ο κ. Σγουρός και η παράταξη του, έβλεπαν «με άλλο μάτι το έργο», το θεωρούσαν έργο εκσυγχρονισμού. Τώρα τί άλλαξε και τα ίδια έργα έπαψαν να αποτελούν εκσυγχρονισμό και πλέον αποτελούν «μία καινούρια μεγάλη λιμενική εγκατάσταση», αυτό θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο κ. Σγουρός.
Να εξηγήσει ποια δεδομένα άλλαξαν που δικαιολογούν την αλλαγή θέσης και την «κυβίστηση» του το 2020, σε σχέση με το 2018. Μέχρι να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, θα θεωρούμε δικαιολογημένα ότι επέλεξε για μια ακόμη φορά να ακολουθήσει μια πολιτική πορεία που κύρια στοιχεία της είναι ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.