Ελληνικό – Αργυρούπολη: Υψηλά πρόστιμα σε όσους πετούν μπάζα σε πάρκα και πλατείες




Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την καθαριότητα της πόλης εναρμονιζόμενος με την νέα Περιβαλλοντική Νομοθεσία, άρθρο 89 του Ν. 4685/2020 υποχρεούται στην ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/844 & 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου (ΦΕΚ 92/Α/07-05-2020), λαμβάνοντας αυτόματη ενημέρωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας μέσω του συστήματος ‘e-Άδειες’ για τις πάσης φύσεως εκ δοθείσες άδειες οικοδομικών εργασιών (κατασκευαστικά-επισκευαστικά έργα) στα γεωγραφικά όρια της πόλης, για τις οποίες απαιτείται από τους νομείς, η σύναψη σύμβασης με εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης (μπαζών) ΣΕΔ ΑΕΚΚ των αποβλήτων που προκύπτουν από τις κατεδαφίσεις και τις κατασκευές.

Για το λόγω αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν λάβει έγκριση από το σύστημα ‘e-Άδειες’, σε σχέση με εργασίες ανοικοδόμησης, κατεδάφισης ή κατασκευής, να εναρμονίζονται σε οποιοδήποτε στάδιο των εργασιών και να ακολουθούν την υποχρεωτική σύναψη σύμβασης με εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης των παραγόμενων απόβλητων υλικών (μπαζών) ΣΕΔ ΑΕΚΚ, όπως ορίζει και ο Κανονισμός Πόλης 326/21-10-15 (ΑΔΑ: ΨΟ80ΩΡ7-ΟΗ9) Άρθρο 10 παρ. 2 και 3.

Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλεται στους υπεύθυνους το σχετικό πρόστιμο, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κανονισμού και όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται.



Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ελληνικό – Αργυρούπολη: Υψηλά πρόστιμα σε όσους πετούν μπάζα σε πάρκα και πλατείες

  • 15/07/2020 at 3:13 μμ
    Permalink

    Τι πρόστιμο επιβάλλεται όταν ο δήμος αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία τηλεφωνικα για να παρθούν μπάζα και σε δύο περιπτώσεις η καθυστερηση είναι 12 και 3 μέρες αντίστοιχα? Και σε συνεχή τηλεφωνήματα αναφέρουν πως θα σας καλέσουμε πίσω? Ρητορική η ερώτηση για τους δημάρχους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της μπίζνες σε όλα τα επίπεδα.

    Απαντήστε
  • 15/07/2020 at 3:31 μμ
    Permalink

    Θα βάλετε καμία λάμπα led επιπλέον κοντά στην Πόντου 64 δίπλα στην Κύπρου,δεν βλέπουμε καλά και επίσης στην Κύπρου 59 έχει καεί μια λάμπα led,άντε ρεεεεε!!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.