“Δεν μας ικανοποίησαν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα στο Ελληνικό”




Ανακοίνωση της παράταξης Ξανά η Πόλη Μπροστά

Η Παράταξη μας ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ( 22/7) σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στον χώρο του π.αεροδρομίου.

Οι απαντήσεις δεν μας ικανοποίησαν…

Γενικά κυριάρχησαν ασάφειες σχετικά με τα πόσα ζώα βρίσκονται στον χώρο, πόσα έχουν συλλεχθεί,πόσα έχουν υιοθετηθεί,σε πόσα έχουν μπει “τσιπάκια ” κτλ.



Το μόνο που μας έδειξαν ήταν κάποια βιβλιάρια που είχαν μπροστά τους.

Επίσης δεν μας ενημέρωσαν με ποιό ακριβώς ενδιαίτημα έχει υπογραφεί σύμβαση για φιλοξενία.

Επίσης από την ενημέρωση προέκυψαν δύο σημαντικά στοιχεία:

Α) Ότι η υποχρεωτική πενταμελή επιτροπή για την παρακολούθηση των διαδικασιών για τα ζώα,όπως ορίζει ο νόμος,συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου στις 10 Ιουλίου του 2020, δημιουργώντας απορίες για την μέχρι τότε νομιμοποίηση των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί για τα αδέσποτα.

Β) η χρηματοδότηση των 20.000 ευρώ για την απομάκρυνση των ζώων από το π.αεροδρόμιο που ανέφερε σε πρόσφατη πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δόθηκε όπως είχε αναφέρει στον Δήμο, αλλά στην φιλοζωική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί, δλδ σε σωματείο.

Οι Δήμοι από τον νόμο είναι υπεύθυνοι για τα προγράμματα των αδέσποτων και των ζώων συντροφιάς, και φυσικά είναι υποχρεωμένοι και υπόλογοι σε νόμιμες διαδικασίες και οποιονδήποτε ελέγχο.

Θεωρούμε ως Παράταξη ότι το να δωθούν τόσα χρήματα σε ένα ιδιωτικό σωματείο, εγείρει τουλάχιστον ερωτήματα περί διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας.

Και φυσικά δεν συμφωνούμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα της περισυλλογής και της μετέπειτα πορείας της υπόθεσης των αδέσποτων ζώων του π.αεροδρομίου, γιατί θεωρούμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι τους,δείχνει τον πολιτισμό που οφείλουμε να έχουμε ως κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.