Ανάβυσσος (Άγιος Νικόλαος) – Ο Μπάλος της Αττικής Up’ο ψηλά




Αν σας δείξουν στο Google Earth από δορυφόρο τον διάσημο Μπάλο στη Κρήτη και τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου πολύ δύσκολα θα τα ξεχωρίσετε.

Η ομοιότητα τους είναι εκπληκτική.

Η παραλία που απλώνεται κάτω από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων είναι τεράστια με “μάτι” στο Αιγαίο και αυτό από μόνο του φτάνει για να εξασφαλίσει στους επισκέπτες της πεντακάθαρα νερά.

Αριστερά της στενής λωρίδας γης που ενώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου με την στεριά δημιουργείται ένα φυσικό απάγκιο που βρίσκουν προστασία σε αυτό δεκάδες μικρά σκάφη.



Μια φαρδιά λωρίδα άμμου ενώνει το “νησάκι” του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο με την Αττική και εκεί ακριβώς είναι που απλώνουν τις πετσέτες οι επισκέπτες για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Αν τώρα περάσετε στο νησάκι και έχετε την διάθεση για εξερεύνηση στο νησάκι θα βρείτε και μια εκπληκτικά όμορφη μικρή παραλία που συνήθως όμως την απολαμβάνουν γυμνιστές.

Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνει ο ναός του Αγίου Νικολάου, που επιβλέπει τον κόλπο και τα τελευταία χρόνια είναι δημοφιλής προορισμός για όσους θέλουν να παντρευτούν σε “νησί”, χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από την Αθήνα.

Το εκκλησάκι επισκευάστηκε από την αρχή, μετά από μια ισχυρή έκρηξη που συνέβη το 2005, κατά την οποία καταστράφηκαν τοιχογραφίες, η είσοδος και άλλα μέρη του ναού.

Παραγωγή: Up Stories Βρείτε μας στο Instagram https://www.instagram.com/up_stories/… Contact us at [email protected] SPECIAL THANKS TO OPOUNTIOS FOR THE SUPPORT Instagram: https://www.instagram.com/opountios/?… YouTube:https://www.youtube.com/channel/UC1rH… ————————————————————————— Music by Panagiotis Spiliopoulos Pete Cave https://youtu.be/uwp9DN7V76o

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.