Ανατροπή στη Γλυφάδα: Να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην Τερψιθέα
Δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας “Ανατροπή στη Γλυφάδα” Μια έντονη καταιγίδα συνοδευόμενη από χαλάζι χτύπησε τα νότια προάστια, με δρόμους στο Ελληνικό και στην Άνω Γλυφάδα να μετατρέπονται σε ποτάμια. Μάλιστα, στην Άνω Γλυφάδα ΙΧ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που είχαν μετατρέψει τον δρόμο σε χείμαρρο.

Παρά τα κοστοβόρα έργα πλημμύρισε πάλι η Τερψιθέα. Για όλα αυτά σιγή ιχθύος από την Δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας.

 Για άλλη μια φορά προχτές 7 Ιουλίου 2020 οι δρόμοι της Ανω Γλυφάδας στην  Τερψιθέα με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις μετατράπηκαν σε επικίνδυνα  ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, περιουσίες κινδύνευσαν, κάτι που δυστυχώς με την κλιματική κρίση γίνεται όλο και συχνότερα.

Αυτή την τραγική κατάσταση οι κάτοικοι της Τερψιθέας την ζούμε εδώ και πολλά χρόνια Έφτανε μια με δυο ώρες έντονη βροχή για να κατεδαφίσει το  μύθο, ότι η Δημοτική αρχή με τις υποδομές  της έχει θωρακίσει τη πόλη  από τα καιρικά φαινόμενα. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι τα μεγάλα λόγια και τα μεγαλόπνοα σχέδια μπορεί να γίνουν χάρτινοι πύργοι που τα παίρνουν  τα νερά της βροχής. Στο ίδιο έργο θεατές. Πού είναι τα μεγάλα πολυδάπανα και κοστοβόρα  έργα που εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζονται από όλες τις Δημοτικές αρχές που πέρασαν από το Δήμο της Γλυφάδας, που είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ανω Γλυφάδας που εδώ και πολλά χρόνια ακούμε ότι έχει γίνει . Η Δημοτική μας κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα» και με τον επικεφαλής της Αρχιτέκτονα μηχανικό Τάσο Ταστάνη επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι τα έργα που σχεδίασαν οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας και πραγματοποιήθηκαν στην Τερψιθέα  παρότι πολύ ακριβά, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, και δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

 Επιτέλους αυτό που απαιτείται σήμερα και όχι αύριο, η Δημοτική αρχή του κυρίου Παπανικολάου η οποία βρίσκεται εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια στην διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στην κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην Τερψιθέα σε βασικούς οδικούς άξονες της συνοικίας (Αρχιπελάγους, Β. Ηπείρου, Αθανάτου, Γεννηματά), για να θωρακιστεί η πόλη και να μην ξαναζήσουμε αυτές τις θλιβερές και επικίνδυνες καταστάσεις.

 Και επίσης θα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες κατασκευές για την δημιουργία ανασχετικών φραγμάτων ομβρίων στον Υμηττό, γιατί οι εικόνες των καταστροφών που είχαν προκληθεί στα σπίτια κατοίκων στην περιοχή των Καφεπωλών από τις πλημμύρες και τα όμβρια νερά που (κατέβασε) ο Υμηττός  πριν από κάποια χρόνια είναι ακόμα νωπές.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ανατροπή στη Γλυφάδα: Να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην Τερψιθέα

 • 17/12/2020 at 8:18 μμ
  Permalink

  Προχθές τα ίδια πάλι, και τα πεζοδρόμια είναι επικυνδινα σε όλοι την Τερψιθεα

  Απαντήστε
 • 10/03/2021 at 2:36 μμ
  Permalink

  Γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν τα έργα Αρχιπελάγους και Αιγύπτου για τα αντιπλυριματικα έργα και πεζοδρόμια?

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.