Τι συμβαίνει στην Ανατολική παραλίας Βάρκιζας;




Νέα επίσκεψη χθες στον τόπο του «εγκλήματος», δηλαδή στην υποτιθέμενη «διευθέτηση ρέματος Κόρμπι», που γίνεται για τα μάτια του κόσμου, ενώ η πραγματικότητα λέει σιωπηρή διευθέτηση Ανατολικής παραλίας Βάρκιζας, για να παραδοθεί έτοιμη στους «δικούς μας».

Ο εικονιζόμενος τοπικός δημοτικός σύμβουλος Βάρης, Β. Σιαμέτης, κάτοικος της περιοχής από το 1960, γνωρίζει άριστα τα του ρέματος και τις ιστορίες που το σημαδεύουν και μου περιγράφει και μου δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή. Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται η σημερινή κατάσταση, πριν την εξαφανίσουν από Δευτέρα και αυτή έχει ως εξής.

Στην περιοχή, αυτήν τη στιγμή, κυλούν νερά και φερτά υλικά από δύο πηγές.

Η πρώτη πηγή, αυτή που δείχνει στη φωτογραφία ο Β.Σ και η δεύτερη φωτογραφία ίδια με την πρώτη, αλλά πι0 κοντά, δείχνει τα νερά που εμφανίζονται και βγαίνουν ξαφνικά κάτω από το δρόμο και προέρχονται από τον υδροφόρο ορίζοντα παλαιού ρέματος, που ξεκινούσε από την περιοχή «Ντούσια», στο ύψος των εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Κορωπί) όταν ήταν παλιός σκουπιδότοπος. Με τα χρόνια τον έκλεισαν, αλλά η μυρωδιά άργησε πολύ να φύγει. Από εκεί διερχόταν ρέμα που περνούσε στη Βάρη, έφτανε στην οδό Τριπτολέμου, διερχόταν από τα πτηνοτροφεία «ΒΟΚΤΑΣ», που τότε είχε μολυσμένα πηγάδια από τα αέρια των ψόφιων πτηνών που πετούσαν μεσα και συνέχιζε την πορεία του, «σβήνοντας» στο ανάχωμα της παραλιακής λεωφόρου, πριν από την παραλία. Στα πηγάδια του «ΒΟΚΤΑΣ» σήμερα είναι σφραγισμένα, αφού εκεί δηλητηριάστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 3 Βαριώτες. Ο τότε αντιδήμαρχος και σημερινός δημοτικός σύμβουλος κ. Λ.Αργυρουδακης, γνωρίζει πολλά περισσότερα για το θέμα. Αυτά τα νερά, λύματα στην ουσία του υδροφόρου ορίζοντα, με τις εκσκαφές που γίνονται, βρήκαν διέξοδο και είναι αυτά της φωτογραφίας που δείχνει ο σύμβουλος Β.Σ και έχουν πολύ άσχημη μυρωδιά, που προφανώς δεν είναι νεράκι …καθάριο.



Η δεύτερη πηγή, από την οποία έρχεται πολύ νερό, η τρίτη φωτογραφία στη σειρά, προέρχεται από το πηγάδι που βγήκε στην επιφάνεια με τις εκσκαφές. Στην περιοχή αυτή πολλά χρόνια πριν υπήρχε βρύση, όπου οι παλαιές νοικοκυρές της Βάρης, έπλεναν κουβέρτες και κιλίμια. Η βρύση με τα έργα της παραλιακής λεωφόρου έκλεισε και οι εκσκαφές όπως προαναφέραμε, έφεραν στην επιφάνεια το πηγάδι που δεν μπόρεσαν όμως να βρουν τρόπο όλον αυτόν τον καιρό να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, για αυτό είχαν σταματήσει οι εργασίες πάνω απο 2 μήνες. (Στην πραγματικότητα δεν μπόρεσαν να το εξαφανίσουν και για αυτό λέγεται ότι θα το αξιοποιήσουν!) Αυτό το νερό, που βγάζει, είναι πάρα πολύ και αναβλύζει ασταματητα , ενώνεται με το άλλο της πρώτης πηγής, αυτής των λυμάτων και περνώντας κάτω από τη στρώση με τις πέτρες που έχουν τοποθετηθεί, προφανώς για να διυλίζεται, οδεύει στη θάλασσα. Ώσπου να διανύσει μία απόσταση περίπου 200 μέτρων, γίνεται στάσιμο, οπότε αναγκαστικά με αντλίες 2-3 φορές το μήνα το προωθούν στη θάλασσα και έτσι βλέπουμε το φαινόμενο των φωτογραφιών.

Ποιος βεβαιώνει ότι το μείγμα νερών των δύο πηγών που πέφτει στη θάλασσα είναι καθαρό και δεν προκαλεί μόλυνση; Αυτή η κατάσταση μπορεί να σκεπαστεί χωρίς αναλύσεις; Η Περιφέρεια δεν έχει δώσει απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, η Διοίκηση του Δήμου ακούει τις φωνές και το διαδίκτυο, αλλά δια του Δημάρχου δηλώνεται ότι «….είναι νερό με λίγο χώμα για 2 φορές το μήνα και θα σταματήσει …» Η Εταιρεία του έργου ΜΕΤΡΟ δηλώνει ότι έχει κάνει μετρήσεις αλλά δεν τις έδωσε, γιατί τις είχε προωθήσει στο Δήμο, που όμως δεν τις έχει. Το ΠΑΚΟΕ σύμφωνα με αναλύσεις που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει μολυσμένη την υπόψη παραλία μέχρι και το RIBA’S!

Παρα ταύτα στην τελευταία φωτογραφία όπως φαίνεται, η παραλία ισοπεδώνεται, χωρίς αυτό να είναι στη συμβατική υποχρεωση του έργου, του ρεματος των 30 εκατ. περίπου με ΦΠΑ και για αυτό προφανώς δεν έχει τοποθετηθεί πινακίδα έργου, για να υπάρχει συσκότιση. Ξαφνικά όλοι θα δούμε διευθετημένη την περιοχή της ανατολικής παραλίας, θα εμφανιστεί και ο επενδυτής, όπως έγινε και στην Α’ πλαζ Βούλας, θα υποθηκευτεί και αυτή η παραλία μέχρι το 2050, όπως και οι άλλες και ολοι θα έχουν εκτελέσει την αποστολή τους! Διαφανεια είπατε; Ποιος και που χάθηκε;

Τα συμπεράσματα δικά σας, όσοι μπορέσατε να διαβάσετε όλο το κείμενο! (Πηγή: ‎Dimitris Kypriotis‎ προς 3Β ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Τι συμβαίνει στην Ανατολική παραλίας Βάρκιζας;

  • 23/06/2020 at 10:54 πμ
    Permalink

    Το αρθρο ειναι με ενημερωτικό με κάποιες εντελώς αυθαίρετες τοποθετήσεις στο τέλος και τίποτα το ουσιαστικο ως προς τον προγραμματισμό ολοκλήρωσης του έργου..

    “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…” που λέει ο λαός μας…

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.