Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Χατζηδάκη για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης




Ο βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης επισκέφθηκε σήμερα, ως Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Νέας Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, για να ενημερωθεί για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής επίσημης παρουσίασης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, καταδεικνύοντας έτσι την τεράστια και κρίσιμη σημασία που δείχνει ο Πρωθυπουργός στην Αυτοδιοίκηση.

“Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο είναι ποσού ύψους 2,5 δις ευρώ, το χαρακτηρίζω ως ουσιαστικό και ρεαλιστικό, διότι επιπλέον υπάρχει η πρόβλεψη διάθεσης ποσού 80 εκατ. ευρώ για εκπόνηση μελετών, έτσι ώστε οι Δήμοι οι οποίοι δεν διαθέτουν πιστοποιημένες τεχνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), θα μπορούν να εκπονούν μελέτες, οι οποίες εν συνεχεία θα δημοπρατούνται”, αναφέρει ο Διονύσης Χατζηδάκης

“Στα χέρια των Περιφερειαρχών και Δημάρχων θα εναπόκειται πλέον η αξιοποίηση των 2,5 δις ευρώ του προγράμματος για έργα ανάπτυξης και υποδομών. Επιτέλους, η παρούσα Κυβέρνηση έχει Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος συνεργάζεται στενά με την Αυτοδιοίκηση, συμπαρίσταται στην επιτυχία των Περιφερειών και των Δήμων και δεν τους αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά, διότι η Αυτοδιοίκηση, όταν λειτουργεί σωστά, είναι η αιχμή του δόρατος της κοινωνίας”.                                                                                                                                         



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.