Σύμβαση συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου




Σύμβαση συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, υπέγραψε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος, CoSIE (Co-creation of Service Innovation in Europe), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά σε δράσεις Συμμετοχικού Σχεδιασμού.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην έννοια του «co-creation», που αποδίδεται ως συμμετοχικός σχεδιασμός ή συν-δημιουργία/συν-διαμόρφωση, με έμφαση στο δημόσιο τομέα, καθιστώντας τη συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό και στη διαμόρφωση πολιτικών και υπηρεσιών ως ουσιώδη και επιβεβλημένη και όχι μονόδρομη και εκ των άνω όπως συμβαίνει συνήθως.

Η δομή του Δήμου που έχει ενταχθεί στο ερευνητικό πρόγραμμα είναι οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι και κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθούν οι ποικίλες μέθοδοι του συμμετοχικού σχεδιασμού, με σκοπό να καταγραφούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά και οι δυνατότητες που αυτές δίνουν για τη βελτίωση του δημόσιου τομέα γενικότερα.

Στη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης συμμετείχαν:



Από το Δήμο, η Δήμαρχος ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, κατερινα ασημακοπουλου και ο υπεύθυνος γεωπόνος από την Υπηρεσία Πρασίνου Παναγιώτης Καταχανάς, ενώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Γιώργος Αλεξιάς, Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο και Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Δρ. Κοινωνιολογίας, Ερευνητής Παντείου Πανεπιστημίου, Διδάσκων Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Αλεξάνδρα Κορωναίου, Καθηγήτρια, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.