Στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε η τέφρα του Ολυμπιονίκη Γιώργου Ζαϊμη




Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών πραγματοποίησαν ταξίδι μνήμης και τελετή για τη διασπορά της τέφρας του Ολυμπιονίκη Γιώργου Ζαϊμη στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε.

Σε αυτό το ταξίδι, ο Γιώργος Ζαϊμης δεν ήταν μόνος, καθώς ήταν πολλοί οι ιστιοπλόοι που παρακολούθησαν τη διασπορά της τέφρας στο Σαρωνικό, ώστε να αποχαιρετήσουν μαζί με την οικογένεια και τους συγγενείς του, έναν σπουδαίο αθλητή αλλά κι έναν εξαιρετικό άνθρωπο.

Την αθλητική και ιστιοπλοϊκή οικογένεια εκπροσώπησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Ι.Ο.Π. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου, ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος Γιώργος Ανδρεάδης και ο Συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Ο ολυμπιονίκης, μαζί με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδ. Εσκιτζόγλου, είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στη Ρώμη με το σκάφος Νηρεύς (κατηγορία Dragon)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.