Κορυφώνεται η αγωνία για την 10χρονη Μαρκέλλα – Φόβοι ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής (VIDEO)
Aδιαφορία, ολιγωρία και λάθη της Αστυνομίας τα οποία οδήγησαν σε καθυστερημένη ενεργοποίηση του Amber Alert (ελληνικό σύστημα ειδοποίησης για εξαφανίσεις παιδιών), γεγονός που μπορεί να στοιχίσει ακριβά στην περίπτωση της εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας, καταγγέλλει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στο ethnos.gr. Σύμφωνα με τον Νίκο Γιαννόπουλο το Ambert Alert βγήκε με καθυστέρηση 3-4 ωρών από την στιγμή που η μητέρα της Μαρκέλλας πήγε στο Αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε την εξαφάνιση.

«Χθες έγιναν αυτά που δεν πρέπει να γίνονται. Δηλαδή η μητέρα πήγε στο ΑΤ Τούμπας. Την προέτρεψαν να κάνει την δήλωση εξαφάνισης και να φύγει, λέγοντάς της ότι το παιδί θα έχει πάει κάπου με κάποιες φίλες και θα επιτρέψει. Και αν δεν μας έπαιρνε τηλέφωνο να την γυρίσουμε πίσω και να της ζητήσουμε να επιμένει να προχωρήσει η διαδικασία αυτή δεν θα προχωρούσε πιο άμεσα. Γιατί όταν έχεις ένα 10χρονο παιδί αμέσως βγάζεις Amber Alert. Την ίδια στιγμή. Ο κύριος Διοικητής του ΑΤ Τούμπας μας είπε ότι η Αστυνομία θα προχωρήσει τις δικές της διαδικασίες και μεις ως ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ να προχωρήσουμε στις δικές μας ενέργειες», δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Γιαννόπουλος.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Με καθυστέρηση 3-4 ωρών εκδόθηκε το Amber Alert
«Ποια δικιά μας και ποια δικιά σας διαδικασία;», αποκρίθηκε ο κ. Γιαννόπουλος στον Διοικητή και συμπλήρωσε: «Εδώ υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε αναμονή. Μετά από 3-4 ώρες δόθηκε η έγκριση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Πρώτη φορά καταγγέλλω. Ένας άνθρωπος χάλασε αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε όλα αυτά τα χρόνια. Την άμεση κινητοποίηση. Δεν προχωρούσαν τη διαδικασία. Αυτή η αδιαφορία μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην προϊσταμένη του τμήματος Αναζητήσεων Ανηλίκων προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες και να αναλάβουν την υπόθεση ανώτατοι αξιωματικοί. «Υπάρχουν δυνατότητες για τον άμεσο εντοπισμό των εξαφανισθέντων. Ένας άνθρωπος, όμως, μπορεί να κωλυσιεργήσει και να κάνει τη διαφορά».

«Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά» φέρεται να είπε μία άγνωστη στη 10χρονη Μαρκέλλα λίγο μετά το σχολείο και έκτοτε εξαφανίστηκαν τα ίχνη της όπως είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο OPEN TV η μητέρα της μικρής που έχει εξαφανιστεί.

Η Δήμητρα Χατζηλεμονιά επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η κόρη της μετά το τελευταίο κουδούνι του σχολείου έφυγε από το πλαϊνό μέρος του σχολείου και επέστρεφε σπίτι της μαζί με έναν συμμαθητή της.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.