Απολύθηκαν 10 εργαζόμενοι από ξενοδοχείο της Γλυφάδας




Μπαράζ απολύσεων στον χώρο του τουρισμού καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

“Δυστυχώς όλα αυτά που είχαμε πει τόσο καιρό για μπαράζ απολύσεων στον κλάδο μας επαληθεύονται από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων” τονίζει σε ανακοίνωσή της. Η ομοσπονδία δέχεται καταγγελίες για απολύσεις του συνόλου του προσωπικού σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα:

  • Στο ξενοδοχείο Golden Sun Hotel που βρίσκεται επί των οδών Λεωφόρος Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά και Πλατεία Κρήτης στην Γλυφάδα έχουν απολυθεί ήδη 10 εργαζόμενοι από τους 20 συνολικά που δουλεύουν και
  • Στο ξενοδοχείο IBIS STYLES ATHENS ROUTES Λ. Βουλιαγμένης 109, όπου σ’ αυτό το ξενοδοχείο απολύθηκε το σύνολο του προσωπικού.

Η Ομοσπονδία ζητάει από το Υπουργείο Εργασίας να βάλει φρένο σ’ αυτή την τακτική των εργοδοτών και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε εγρήγορση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό. «Η Ομοσπονδία μας υπογραμμίζει ότι μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα δεν θα αφήσει κανέναν εργαζόμενο μόνο του.»

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΕΤ έχει αποφασίσει ομόφωνα την διεξαγωγή ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στις 10/06/2020 στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας και πορεία προς το Κοινοβούλιο όπου θα παραδοθεί και το ψήφισμα στα πολιτικά κόμματα με τα αιτήματα τους
Στην κινητοποίηση αποφασίστηκε να συμμετέχουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία από όλη την χώρα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.