Απαξίωση των δημόσιων κτιρίων στον Φαληρικό Όρμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μεγάλη συζήτηση γίνεται πάλι για την τύχη του μεγάλου έργου στον Φαληρικό Όρμο.
Με το θέμα έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, όμως οι εικόνες που αντικρίζουν όσοι περνούν το νέο κομμάτι της Λ. Ποσειδώνος είναι τουλάχιστον θλιβερές.
Τα συγκεκριμένα κτίρια παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής το 2016 στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Από το 2016 έως 2019 (Αντιπεριφερειάρχης ήταν τότε ο Χ. Καπάταης), απομακρύνθηκε ο οικισμός Ρομά, έγινε εκτεταμένος καθαρισμός του χώρου με απομάκρυνση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών, έγινε αποκατάσταση χώρων γραφείων και εγκαταστάθηκαν υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μεταφέρθηκε η έδρα του Νότιου Τομέα εκεί, έγιναν πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις στα κτίρια, υπήρξε σοβαρή φύλαξη και καθαριότητα του χώρου κλπ. Φυσικά ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το νέο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος όπως το γνωρίζουμε πάνω από ένα χρόνο τώρα.
Σήμερα απ’ ότι διαπιστώνουμε η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Μέσα σε 12 μήνες επέστρεψαν εικόνες ντροπής για το σύνολο των δημόσιων αυτών κτιρίων και ειδικά για το Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Νότια Αθήνα.

Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε εδώ και πολλούς μήνες τώρα να πάρει λίγη μπογιά και να βάψει τους τοίχους που γεμίζουν μουτζούρες, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μαζέψει τα άχρηστα υλικά περιμετρικά των γραφείων, κανένας δεν καθάρισε γύρω από τα δένδρα. Για την προφανή προβληματική φύλαξη δεν γίνεται λόγος . Και αυτή είναι η βιτρίνα δηλαδή η εικόνα από την Λ. Ποσειδώνος. Γνωρίζουμε καλά ότι η εικόνα εσωτερικά είναι χειρότερη. Ειδικά γύρω από το πρώην beach volley. Μια επίσκεψη στο σημείο θα σας απογοητεύσει.



Η πρώτη φάση του έργου ενώ ξεκίνησε με μεγάλη ταχύτητα και παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ η νέα παραλιακή , μετά τις εκλογές του 2019 οι ρυθμοί έπεσαν και είναι άγνωστος ο χρόνος εκτέλεσης όλου του έργου.
Σαν να μην έφτανε αυτό η δεύτερη φάση του έργου δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί κάτι που σημαίνει ότι θα περιμένουμε συνολικά τουλάχιστον 6-7 χρόνια για να δούμε την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.