9 Ιουνίου 1979: Όταν ο Δαβίδ γονάτισε τον Γολιάθ (VIDEO)




Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι πιο νέοι …
Σαν σήμερα, στις 9/6/1979, η πιο ιστορική τριάρα από τον Ιστορικό! Τότε, όπου μαζί με αρκετούς φίλους, απόφοιτοι πια Δημοτικού, δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε ποδοσφαιρική ταυτότητα.

Γιατί η πρώτη γεύση σε κάθε έκφραση της ζωής, αφήνει πάντα πολλές και όμορφες αναμνήσεις στον καθένα μας. Κι αν μάλιστα δεν είσαι συνηθισμένος στο να απολαμβάνεις τακτικά τέτοιες γεύσεις, τότε η πρώτη είναι που σου μένει χαραγμένη με ανεξίτηλα πελώρια γράμματα στην ιστορία σου.

Κι αν ρωτήσει κανείς κάποιο φίλο του Πανιωνίου, αυτού του μεγάλου σε ιστορία και δράση συλλόγου της Νέας Σμύρνης, ποιο γεγονός τον έχει κάνει υπερήφανο, ως φίλο και λάτρη της κυανέρυθρης ιστορίας των 125 και πλέον χρόνων, η απάντηση θα είναι χωρίς πολλές σκέψεις η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας στις 9 Ιουνίου 1979. Το βράδυ εκείνο, μέσα στο Καραϊσκάκη, ο Δαβίδ γονάτισε τον Γολιάθ.

Με τον θρυλικό Μητσάρα μας, τον Χρήστο Εμβολιάδη, τον Λίμα, τον αξέχαστο Γιάννη Παθιακάκη, τον Ζαφείρη Κάκαρη, τον Βασίλη Μωραϊτέλη και πολλούς ακόμη, υπό τις οδηγίες του δάσκαλου Πάνου Μάρκοβιτς (όλοι τους πραγματικοί Πανιώνιοι).



Γιατί «ο Πανιώνιος είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ»!, Δημήτριος Δάλλας (Πρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. από το 1915 μέχρι το 1928) (Πηγή: John Fotiadis)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.