33 χρόνια από τον θάνατο του “Ζητά” Αντώνη Λουπασάκη στην Αμφιθέας




Ο 31 χρόνων μοτοσυκλετιστής της Άμεσης Δράσης της Ομάδας ΖΗΤΑ, Λευτέρης Λουπασάκης, το χαμογελαστό παιδί και κόσμημα ανάμεσα σε συναδέλφους του με το ήθος και τον χαρακτήρα του, άφησε την τελευταία πνοή ξημερώματα στις 04.30 – 21/06/1987 στην διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Λεωφόρο Αμφιθέας στην περιοχή του Φαλήρου.

Πατέρας δύο παιδιών χτυπήθηκε θανάσιμα, από 60 χρονο οδηγό ταξί που παραβίασε παλλόμενο σηματοδότη, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του ύστερα από μιά νυχτερινή επειχείρηση της Ομάδας ΖΗΤΑ στην περιοχή του (τότε) Αεροδρομίου.

Ο Α.Λουπασάκης ήταν από τα Χανιά της Κρήτης και επί 11 χρόνια υπηρετούσε στην Αμεση Δράση στα περιπολικά. Μόλις 1 χρόνο πριν τον θανατό του είχε κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και πήγε στους Ζητάδες.Το νέο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα παιδιά του Μανώλη και Ελένη (3 και 6 χρονών αντίστοιχα τότε) και στην συζυγό του Μαρία για τον ξαφνικό και άδικο χαμό του λατρεμένου πατερα και συζυγου που δεν θα ξανάβλεπαν πιά.

Η μνήμη του είναι βαθιά χαραγμένη σε ΟΛΟΥΣ τους Ζητάδες που ήταν παρόντες στο συμβάν αλλά και σε όλους όσους είχαν την τιμή να συνυπηρετούν μαζί του και που μέχρι σήμερα τιμούν την μνήμη του Αντώνη που ότι και να πούμε για το ήθος του είναι λίγα. (Πηγή: ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ-φιλοι της ομαδας)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.