“Βιομηχανία του ψέματος για την επέκταση της μαρίνας Βουλιαγμένης”




(Γράφει ο κάτοικος της Βουλιαγμένης Yannis Klavdianos)

Οι επενδυτές της καταστροφής του περιβάλλοντος και ο κ. δήμαρχος που τους υποστηρίζει.

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντέλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι με μεγάλη πλειοψηφία ενέκριναν όλα τα έργα ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ της μαρίνας για τον ελιμενισμό μεγαλύτερων και περισσότερων γιοτς, τα επιχείρηματα τους είναι πραγματικά παιδαριώδη, τα στοιχεία που παραθέτουν είναι ψευδή και παραπλανητικά.

Η βιομηχανία του ψέματος προσπαθεί να πείσει δημότες, μόνιμους κάτοικους, παραθεριστές και φιλους της Βουλιαγμένης ότι η μαρίνα θα μεγαλώσει μονο κατά 12 μέτρα και ότι αυτό είναι όλο. Μας περνάνε για ηλίθιους και για αγράμματους. \



Από τα δημοσιευμένα σχέδια φαίνεται ότι η μαρίνα θα επεκταθεί προς τον ΝΟΒ κατά περισότερο από 100 μ και από τις τεχνικές εκθέσεις που εχουν κατατεθεί στον δήμο ότι τα λιμενικά έργα περιλαμβάνουν 277.000 κυβικά μέτρα σκυροδέματος και άλλων υλικών για την κατασκευή των νέων λιμενοβραχίονων. Τα τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια τετραγωνικά μέτρα που προβλέπεται να κτιστούν, (φανταστείτε σε όγκο 48 διαμερίσματα των 100 μ2) καταστήματα και εστιατόρια θα αλλοιώσουν το τοπίο και θα προσθέσουν απίστευτο κυκλοφοριακό φορτίο στον ήδη επιβαρυμένο οδικό δίκτυο της πόλης.

Και τι λέει γι αυτό η δημοτική αρχή ; Ότι μας κάνουν χάρη οι επενδυτές διότι ο συντελεστής δόμησης επιτρέπει την οικοδόμηση έντεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, λες και τον συντελεστή δόμησης τον δίνει ο θεός και είναι γραμμένος στη Βίβλο. Αν ο δήμαρχος ενδιαφέρονταν για την πόλη, τους κατοίκους και τους παραθεριστές θα μπορούσε, οπως έκανε κάποτε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κασιδόκωστας να μειώσει τον συντελεστή δόμησης για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Με ποια λογική μειώθηκε ο συντελεστής δόμησης για τους πολίτες στο 0,4 και στο 0,2 με αποτέλεσμα να χαθούν περιουσίες και δεν μπορει να μειωθεί για τους επενδυτές ώστε να προστατευτούν οι πολίτες και το περιβάλλον;

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ. (Πηγή: Yannis Klavdianos)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.