Toλμηρή πρόταση Κονδύλη – Χατζηδάκη για τη δημιουργία κοινού κοιμητηρίου




Λύση σε ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα προσπαθούν να δώσουν οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης.

Όπως είναι γνωστό, ο Άλιμος είναι η μοναδική πόλη στον νότιο τομέα που δεν έχει δικό της κοιμητήριο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι συγγενείς των ανθρώπων που αποβιώνουν, αφού δεν υπάρχει χώρος για να τους θάψουν. Ο δήμαρχος είναι αναγκασμένος να παρακαλάει τους δημάρχους γειτονικών δήμων για να παραχωρήσουν ένα τάφο που σημαίνει ότι χρειάζεται να πληρώνουν αρκετά χρήματα επειδή είναι ετεροδημότες ενώ μέχρι να βρεθεί λύση οι νεκροί παραμένουν για μεγάλο διάστημα σε ψυγεία.

Μεγάλο πρόβλημα αρχίζει να αντιμετωπίζει και ο δήμος Ηλιούπολης, αφού το δημοτικό του κοιμητήριο, έχει πια κορεστεί.

Έτσι οι δυο δήμαρχοι, κάθισαν στο τραπέζι και αποφάσισαν να προτείνουν τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου, στον Υμηττό, σε έκταση δίπλα από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ), που ανήκει στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΑΔΜΗΕ)



Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης, δίνουν μάχες να απομακρυνθεί το ΚΥΤ λόγω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Η επένδυση στο Ελληνικό θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του, “κάτι που δεν θέλουμε να γίνει” όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηλιούπολης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου.

Στην επιστολή του προς τον ΑΔΜΗΕ, ο Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει πως ο συγκεκριμένος χώρος δεν ανήκει σε περιοχή Natura, ενώ σύμφωνα με μελέτη πολεοδόμων και τοπογράφων, τηρούνται όλες οι τεχνικές παράμετροι, για τη χωροθέτηση κοιμητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου, αντιδρά ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Κονδύλης, δεν έχει καμία αρμοδιότητα αφού η συγκεκριμένη έκταση ανήκει διοικητικά στον δήμο Ηλιούπολης.

Αντίθετοι με την τολμηρή πρόταση των δυο δημάρχων είναι και στελέχη της αντιπολίτευσης του δήμου Ηλιούπολης, οι οποίοι μάλλον δεν βλέπουν το σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σύντομα η πόλη τους.

Ακολουθεί η επιστολή του Ανδρέα Κονδύλη προς τον ΑΔΜΗΕ

Πηγή: lioupolinews.gr
Πηγή: lioupolinews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.