Πρόλαβαν φωτιά στον Υμηττό




Μικρής έκτασης φωτιά στους πρόποδες του Υμηττού αντιμετωπίστηκε με έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και την συνδρομή του ΣΠΑΥ.
Επιτόπου βρέθηκαν άμεσα ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και οι συναρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αντζινάς και Κώστας Σεφτελής.
Με την έναρξη της Αντιπυρικής Περιόδου και κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης του ΣΠΑΥ με τους αρμόδιους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, ελήφθη σήμα της πρώτης πυρκαγιάς στον Υμηττό, στα όρια της πόλης.
Σε ελάχιστο χρόνο έσπευσαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, 2 πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές δασοπυροσβέστες και μια υδροφόρα, ενώ η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.


Η φωτιά κατασβέστηκε με επιτυχία, πριν προλάβει να εξαπλωθεί προς τον Υμηττό.
Να σημειωθεί, ότι αμέσως με τον τερματισμό των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, έχουν ξεκινήσει από χθες Δευτέρα οι ετήσιες δημοτικές δράσεις αποψίλωσης των αγριόχορτων στα άλση και τις πλατείες της πόλης, με αρχή από την Πικροδάφνη και το Χαλικάκι και συνεχίζονται συστηματικά.
Επίσης αντίστοιχο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη από τον ΣΠΑΥ καλύπτοντας τις παρυφές του Υμηττού και στους 11 Δήμους.
Ο Δήμος Ηλιούπολης προσλαμβάνει εποχιακό προσωπικό για την αντιπυρική περίοδο, οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες βρίσκονται σε ετοιμότητα και όλοι οι κάτοικοι της πόλης είναι σε επαγρύπνηση για την προστασία του Υμηττού από φωτιές.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.