Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζει τα πάρκα της πόλης (VIDEO)
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δημιούργησε video με τα πάρκα της Πόλης προκειμένου να προβάλει την Ημέρα και να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά σε θέματα οικολογίας και αστικού πρασίνου.

Η 24η Μαΐου καθιερώθηκε το 1999 ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων με πρωτοβουλία του πανευρωπαϊκού δικτύου EUROPARC (Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης) και ξεκίνησε από τη Σουηδία καθώς αυτή την ημερομηνία του 1909 δημιουργήθηκαν τα πρώτα 9 εθνικά πάρκα στη χώρα. Έκτοτε, ανάλογα πάρκα δημιουργήθηκαν σε όλη της Ευρώπη ενώ η ημέρα υπενθυμίζει στους πολίτες την ανάγκη προστασίας και γνωριμίας προς όλες τις προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης αλλά και τον σημαντικό ρόλο των πάρκων στη διαβίωση των πολιτών, ιδίως των Πόλεων.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα τόνισε: «ότι η Πόλη του Παλαιού Φαλήρου ξεχωρίζει όχι μόνο για το παραθαλάσσιο μέτωπο της αλλά και την έμπρακτη και ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία νέων μεγάλων και σημαντικών Πάρκων και χώρων πρασίνου και αναψυχής, οι οποίοι βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβάθμισαν το αστικό περιβάλλον της Πόλης.

Αυτές ακριβώς οι παρεμβάσεις και η αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, αποτελούν το καθημερινό στοίχημα όλων μας – Αυτοδιοίκησης, κατοίκων, επισκεπτών – ενώ από πλευράς μας ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου καθημερινά κάνουμε ότι είναι απαραίτητο προκειμένου οι υποδομές να διατηρούνται ποιοτικές, προστατευμένες, καθαρές, ασφαλείς και νοικοκυρεμένες, προασπίζοντας το δικαίωμα των πολιτών για καλύτερη ποιότητα ζωής».Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζει τα πάρκα της πόλης (VIDEO)

 • 27/05/2020 at 7:27 πμ
  Permalink

  Ειδικά για το πάρκο Φλοίσβου μόλις έφυγε ο προηγούμενος δήμαρχος φάνηκε ξεκάθαρα πια μετά από τόσους μήνες πόσο τα άτομα κάνουν την διαφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ηθελα να ξερα γιατί βαζετε πλάνα από την παλιά κατάσταση. Τα αγριόχορτα στο Πάρκο Φλοίσβου έχουν θεριέψει και έχουν γίνει κρυψώνες για τα πιτσιρίκια. κλαδέψτε λίγο περιποιηθείτε λίγο τα παρτέρια.Χάθηκε ο κόσμος μια φορά στις 20-30 μέρες να περνάτε με ένα πλυστικό μηχάνημα με πίεση και να καθαρίζετε το χώρο, τόσα ζώα περνάνε από εκεί κάθε μέρα. Μύρίζει κύριοι και κυρίες κάντε μια βόλτα πια….. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να κλαις.

  Απαντήστε
 • 28/05/2020 at 10:55 μμ
  Permalink

  Καλα θελει να εχεις πολυ θρασος να παρουσιαζεις παλια πλανα για να παρουσιαζεις τα παρκα του Π. Φαληρου. Δημαρχε που ζεις περπατας στην πολη σου η εισαι τουριστας… το σκουπιδι τα αγριοχορτα και η βρωμα πανε κι ερχονται. Μονο στο μπλα μπλα μπλα εισαι καλος. Κριμα και ημουν ενας απο αυτους που σε ψηφισαν.

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.