Μήνυμα του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου




Ο απανταχού Ελληνισμός αποτίει σήμερα φόρο τιμής στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έχασαν τη ζωή τους και εκδιώχθηκαν βάναυσα από τις πατρογονικές τους εστίες, στο πλαίσιο διάπραξης ενός στυγερού εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.
Το Παλαιό Φάληρο σε όλη τη διαδρομή της ιστορίας του, υπήρξε η πόλη που υποδέχθηκε και αγκάλιασε τους συμπατριώτες μας που εγκατέλειψαν βίαια τις ακμάζουσες κοινότητες των Ελλήνων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών του Έθνους μας.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εξακολουθεί να σφίγγει την καρδιά εκατομμύριων Ελλήνων οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τον Εύξεινο Πόντο και η 19η Μαΐου θα είναι πάντα για μας ημέρα πένθους και μνήμης.
Όντας ένα από τα πιο ζωντανά και δημιουργικά κομμάτια του οικουμενικού Ελληνισμού, εμείς οι Πόντιοι δεν τα παρατήσαμε ποτέ, δεν το βάλαμε ποτέ κάτω. Η Ελλάδα οφείλει πολλά στον ποντιακό πολιτισμό και στην τεράστια συμβολή και ενεργό συμμετοχή των Ελλήνων του Πόντου στον στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους.
Ο σεβασμός στη μνήμη των Ποντίων, που έχυσαν το αίμα τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σήμερα. Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την καθολική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.