Δημοσκόπηση της MRB για το Star: Η πανδημία έχει αλλάξει τη σειρά των υπουργών




Από τη λίστα ικανοποίησης για το έργο των υπουργών, στη δημοσκόπηση της MRB για το Star, προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα:

  1. Η πανδημία έχει αλλάξει τη σειρά των υπουργών. Ονόματα όπως ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα αλλά στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Κικίλιας, αφού ως υπουργός Υγείας είχε βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης στην 3η θέση πλασάρεται ο Κυριάκος Πιερακάκης ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην νέα ψηφιακή Ελλάδα και έγινε ευρέως γνωστός με το 13033, που για δύο μήνες έγινε ο πιο καλός φίλος των Ελλήνων, αφού έδινε έγκριση για έξοδο την περίοδο της καραντίνας.
  2. Σταθερός στη δεύτερη θέση βρίσκεται και προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Και μπορεί το υπουργείο Εσωτερικών να διαδραματίζει πάντοτε σημαντικό ρόλο στη ζωή μας καθώς πολιτικά είναι υπεύθυνο για το Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση, αλλά φαίνεται στην παρούσα φάση έπαιξε σημαντικό ρόλο – και γι’ αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση- η αποτελεσματικότητα του υπουργείου στη μετάβαση του δημόσιου τομέα στη ψηφιακή εποχή, καθώς στην περίοδο της κρίσης οι πολίτες συνέχισαν να εξυπηρετούνται, αλλά και το γεγονός ότι μέσω των Δήμων το υπουργείο Εσωτερικών υλοποίησε σημαντικό μέρος της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με την αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Σημαντικό στοιχείο είναι και η ευρεία αποδοχή που υπάρχει στην κοινωνία για την πρωτοβουλία του κ. Θεοδωρικάκου για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων με στόχο των καταστημάτων εστίασης, με 75,4%!
  3. Μεγάλα ονόματα της παράταξης όπως οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκονται πλέον εκτός 10ας, στην 11η και 12η θέση αντιστοίχως.
  4. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Χρ. Σταϊκούρας βρίσκεται σε υψηλή, σχετικά, θέση, την 6η, ασυνήθιστη για υπουργό Οικονομικών και μάλιστα με δεδομένη την οικονομική κρίση.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.