Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Επείγουσα ανακοίνωση προς τους επαγγελματίες εστίασης




Από σήμερα 25/5/2020 επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης, κλάδος που ευελπιστούμε πως θα συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και ο οποίος επλήγη σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, υπό τις οδηγίες του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, θα συνεχίσει να βρίσκεται, όπως έκανε καθ’ ολη τη διάρκεια της κρίσης, στο πλευρό των επιχειρήσεων της πόλης μας, στηρίζοντας τον κλάδο με κάθε πρόσφορο μέσο.

Στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, θα παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση για επιπλέον τραπεζοκαθίσματα, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα πεζών, συνανθρώπων μας με αναπηρίες και γονέων με βρέφη που μετακινούνται με καροτσάκια.

Για το λόγο αυτό ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες εστίασης ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι διατάξεις του άρ.65 του Ν.4688/2020 σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει δυνατότητα:



  • Επέκτασης υφισταμένων αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Μείωση έως 50% των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε υφιστάμενες άδειες εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης επιπλέον κοινοχρήστου χώρου.
  • Έκδοσης αδειών προς αναπλήρωση της μείωσης του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, όπου αυτό είναι εφικτό. 

Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στην αρμόδια υπηρεσία την Αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτονται στην σχετική ανάρτηση:

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο αρμόδιο Τμήμα Εσόδων της Δ/νσης Δημοτικών Προσόδων (Τηλ.:213-2020307, 261, 321, 263, 264, 217, 259 Φαξ:213-2020260 , email: [email protected]).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.