Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο «Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας»
Η Ελλάδα κατόρθωσε να διαχειριστεί με αξιοσημείωτη επιτυχία την κρίση της πανδημίας μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, στηριζόμενη στην άμεση λήψη μέτρων και με πυξίδα τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας. Τώρα που οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς και πάντοτε με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε, βήμα-βήμα, στο άνοιγμα όχι μόνο της οικονομίας μας, αλλά και του ελληνικού τουρισμού.

Οι ελληνικές αρχές, με ιδιαίτερη προσοχή, επεξεργάζονται τα σχετικά ταξιδιωτικά και υγειονομικά πρωτόκολλα και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση με ασφάλεια να φιλοξενήσουμε και πάλι επισκέπτες στη χώρα μας. Στην προσπάθειά μας αυτή, συνεργαζόμαστε στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών που εξέδωσε και θεωρούμε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Συνεργαζόμαστε επίσης με τους εταίρους μας στην ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Γερμανού ομολόγου μου, H. Maas, να συζητήσουμε τη Δευτέρα οι Υπουργοί Εξωτερικών από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, τη Σλοβενία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία για τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό των πολιτικών μας για τον τουρισμό και τη σταδιακή άρση των συνοριακών ελέγχων, με στόχο της αποκατάσταση των ελεύθερων, ασφαλών μετακινήσεων εντός της ΕΕ. Επιπλέον, με πρωτοβουλία δική μου και του ομολόγου μου της Βόρειας Μακεδονίας, θα συζητήσουμε στις 19 Μαΐου όλοι οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της περιοχής (κ-μ της ΕΕ και Δυτ. Βαλκανίων) επίσης για την προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα και τη συνεργασία μας για το κοινό μας όφελος.

Η Ελλάδα σταδιακά βγαίνει από την κρίση της πανδημίας, επιστρέφει στην κανονικότητα. Οι μετακινήσεις εντός της χώρας απελευθερώνονται, τα ξενοδοχεία μας ετοιμάζονται να ανοίξουν, οι παραλίες μας είναι ξανά προσβάσιμες, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι δίνονται και πάλι στο κοινό. Με υπευθυνότητα αίρουμε έναν-έναν τους περιορισμούς με πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία όλων μας. Αντίστοιχα, επιδιώκουμε όπως, σε στενό συντονισμό με τους εταίρους μας, αποκαταστήσουμε σταδιακά την κανονικότητα όσον αφορά τα ταξίδια.

Η Ελλάδα πέτυχε να αποτελεί ασφαλή χώρα εν μέσω πανδημίας για τους πολίτες της. Ασφαλής θέλουμε να παραμείνει και για τους τουρίστες, τους επισκέπτες της, που ελπίζουμε ότι και φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις ομορφιές του ελληνικού καλοκαιριού.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.