Παραλιακό μέτωπο: Τι λένε για την επόμενη ημέρα, επιχειρηματίες, δήμαρχοι και εργαζόμενοι (VIDEO)




Oι επιχειρηματίες της εστίασης σηκώνουν τα μανίκια και ετοιμάζουν τα μαγαζιά τους για την επόμενη δύσκολη μέρα. Προεξοφλούν ότι λόγω των μέτρων ο τζίρος θα πέσει και ανησυχούν για τους εργαζόμενους τους. Τις αγωνίες καταγράφει του ο Γιώργος Σαραντάκος με την κάμερα του Star.

Επιχειρηματίας με πολυετή εμπειρία στον χώρο ο Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος μιλάει για πρωτόγνωρες καταστάσεις που θα ζήσει ο κλάδος:

“Δεν θα υπάρχει κόσμος τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, μέχρι να συνηθίσει και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε όλο το προσωπικό, αυτή τη στιγμή ζητάμε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι από την Πολιτεία”.

Λευτέρης Λαζάρου – σεφ: “Δεν θέλω να χαθεί καμία θέση εργασίας, γιατί με τους περισσότερους από αυτούς τους συνεργάτες μου είμαστε χρόνια μαζί. Τι να πω σε ένα άνθρωπο που έχει κάνει παιδί πριν από 5 μήνες, ότι δεν έχει μεροκάματο; Δεν γίνεται να το πω αυτό, δεν μπορώ”.



Γιώργος Στογιάννος – Υπεύθυνος καταστήματος στον Άλιμο: “Έχουμε κάνει μικροβιολογικούς καθαρισμούςς, αποστάσεις στα τραπέζια για να τηρήσουμε αυτά που θέλει το κράτος”.

Βέβαια ακόμη οι κανόνες του παιχνιδιού, δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Όπως λένε οι καταστηματάρχες δeν γνωρίζουν πόσα τραπέζια θα μπουν σε τι απόσταση θα είναι μεταξύ τους και ποια ακριβώς θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα έχουν για τους πελάτες. Η αγωνία για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη για τους εργαζόμενους

Εργαζόμενος: Είναι άγνωστο πόσοι και πως θα δουλεύουμε από δω και πέρα και τι μεροκάματο θα παίρνουμε. Θα είναι όπως παλιά;

Πως να συγκρατήσεις τον κόσμο, αναρωτιούνται οι δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου.

“Σημαντικό αίτημα της αυτοδιοίκησης είναι να υπάρξει η Δημοτική Αστυνομία. Δεν μπορεί ο δήμος χωρίς συγκεκριμένες δομές να προχωρήσει την επόμενη ημέρα” λέει ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος

“Ελέγχους συνεχείς, συνεργασία με τα καταστήματα, ενημέρωση των πολιτών, διαρκής δουλειά δηλαδή, ώστε και ωραία να περνάει και να ψυχαγωγείται ο κόσμος αλλά και την υγεία μας να προστατεύουμε” λέει ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Star σκέφτεται να ζητήσει από τους δήμους να παραχωρήσουν δωρεάν εξωτερικούς χώρους για να τοποθετήσουν περισσότερα τραπέζια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.